Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

Aláírták az oktatási és kulturális, a szociális, egészségvédelmi és sport alapok támogatási szerződéseit

Május 23-án a Városháza dísztermében került sor az idei oktatási, kulturális, szociális, egészségvédelmi és sport alapok támogatási szerződéseinek aláírására. Tata Város Önkormányzata 2017. évi költségvetésében az alapokra összesen 8 500 000 Ft-ot különített el, a beérkezett pályázatokat a Humán és Ügyrendi Bizottság bírálta el: 88 pályázat érkezett, melyből 60 kapott támogatást.

Az oktatási és kulturális alapra idén 3 millió forint volt a keretösszeg, összesen harmincegy pályázat érkezett be, a bizottság ebből huszonkettőt támogatott. Az alapból a város közművelődési rendeletében meghatározott közművelődési feladatok ellátásának segítésére, tatai alkotók irodalmi és helytörténeti műveinek kiadására, városi köznevelési, ifjúsági programok, rendezvények megvalósítására lehetett támogatást kérni. Az egészségvédelmi, szociális és sport alapból az önkormányzati szociális, egészségvédelmi és sport feladatellátását segítő rendezvények, programok megvalósítására lehetett pályázni. A szociális alapra 1 millió forint keretösszeg állt rendelkezésre, tíz pályázat érkezett, melyekből hetet támogatott a bizottság. A sport alapra 4,5 millió forint volt a keretösszeg, melyre összesen negyvenhét pályázat érkezett, ebből harmincegy kapott támogatást.

Michl József polgármester a helyszínen elmondta, hogy a pályázatok értékelésénél a legfontosabb szempont most is a tataiság volt. Figyelembe vették, hogy a beérkezett ötletek, programtervek mennyiben szolgálják az itt élők érdekeit, hány tatainak szolgáltatnak, és milyen hozadékuk van városunk számára.

A Városházán Robozné Schőnfeld Zsuzsanna is köszöntötte a sikeresen pályázókat. A Humán és Ügyrendi Bizottság elnöke kiemelte:- az elbírálás során különösen figyeltek arra, hogy a beérkezett pályázatok hogyan illeszkednek a fontos tatai programok és nagyrendezvények sorába, és mennyire kapcsolódnak a városi prioritásokhoz. Mindezek alapján az értékelési szempontok között nagy jelentősége volt a sport, gyermek és művészeti programoknak, a különböző versenyekre való felkészüléseket támogató projekteknek, és a fiatalok számára prevenciós céllal szervezett kezdeményezéseknek.

Az Önkormányzat a civilek munkáját a 8,5 millió forintnál jóval nagyobb mértékben támogatja, hiszen például a sport terén idén is több mint 50 millió forintot adott célzottan, közvetlenül a helyi sportegyesületeknek, de év közben számos más kulturális, sport és gyermekprogramot létrejöttét is segítik.