A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Víz, Zene, Virág Fesztivál - Találkozzunk Tatán!

Június 23. és 25. között Magyarország legnagyobb családi fesztiválja újra vár mindenkit Tatán! Az esemény programjáról a szervezők sajtótájékoztatón számoltak be az Öreg-tó partján.

A fesztiválon - amely idén már 24. alkalommal várja a kikapcsolódni vágyókat- idén is együtt szórakozhat az egész család, hiszen a programok között 0-99 éves korig mindenki megtalálja a kedvére valót, az interaktív bemutatóktól kezdve, a koncerteken át a tűzijátékig.

Essősy András főszervező, fesztiváligazgató a sajtótájékoztatón elmondta:- minden évben figyelnek a szervezők arra, hogy újdonságokkal, meglepetésekkel szolgáljanak az esemény vendégeinek. Idén például a borudvar és a vár melletti színpad fekvése megváltozik, így nem fogják kitakarni a várat, melynek épületét esténként különböző fényekkel világítják majd meg. Változik a Szipi-gyermekszigetek rendszere is, amelyek koncentráltan egy helyen várják a gyerekeket különböző interaktív játékokkal és eszközökkel. Öt színpadon folynak majd a programok, melyek sorában nívós fellépők jelennek meg a legkülönbözőbb zenei stílusokban.

A legkisebbeket a Szipi-gyermekszigetek, színpadi műsorok, kézműveskedés, állatsimogató, interaktív tudományos játszóház, vidám vásári forgatag várja, s a gyerekek által választott gumikacsák idén is hősies küzdelmet folytatnak majd a győzelemért a Kacsafutamon. A nagyobbak kedvükre válogathatnak a színes zenei- és fesztiválkínálatból, melyben hazai és külföldi zenekarok, számos stílusban, több helyszínen nyújtanak igényes szórakozást. Fellép többek között a ’80-as évek legendás rock csapata, a Karthago, Majka & Curtis, a Bikini, a Ghymes, a TNT, Anna and the Barbies, az Irie Maffia, a Kaláka, az Auróra, Bereczki Zoltán, Berki Artúr, Gubás Gabi, Pápai Joci, a Hot Jazz Band, Little G. Weevil, és a Soulbreakers is. A legfrissebb dallamokat a Cseh Tamás program tehetségei biztosítják, az electro party arénában pedig hajnalig tart a buli, ahol - mások mellett - Sterbinszky, Horváth Tamás és Bárány Attila járul hozzá a fergeteges hangulathoz.

A fesztivál egyik meghatározó eleme a víz, így az Öreg-tó adta lehetőségeket kihasználva a tavon is különböző programok színesítik a kínálatot. Ilyen lesz a lampionos vízi karnevál, a sárkányhajó regatta, a vitorlás verseny és a légpárnás hajó bemutató. A fesztiváltól szintén elválaszthatatlanok a virágos programok: pazar virágkiállítás, különleges világító virágok, orchideacsodák és hozzájuk kapcsolódó szaktanácsadás, a már hagyományos hattyúligeti virágkompozíciók, minikert építési ötletek és megvásárolható eszközök is várják majd a téma iránt érdeklődőket.

A programban az év legnagyobb szenzációjának ígérkezik a rendkívül látványos, unikális show-elem: a hangfestés, melynek során a fények és hangok varázslatos találkozásának lehetnek szem- és fültanúi szombat este a fesztiválozók. Tata féltett kincsét, a Zsigmond-kori várat színes fényekbe öltöztetik és egy speciális technika, valamint a Ghymes frontemberének, Szarka Tamás hangjának segítségével teszik még pazarabbá a vár fényburkát.

A helyszínen a fiatalok a győri Mobilis Természettudományos Élményközpont segítségével győződhetnek meg arról, hogy a fizika nem egy nehéz, unalmas tantárgy, hanem egy rendkívül izgalmas, látványos kísérletekkel gazdagított, tudományos barkácsolásra teret biztosító játék, s a műszaki érdeklődésűek körében bizonyára nagy tetszést fog aratni a Volkswagen standjánál elhelyezett kerékpár-meghajtású kisautó verseny is, amely szórakoztatva hívja fel a figyelmet a környezettudatos közlekedésre.

A fesztivál résztvevői láthatnak még műrepülő, jetski, gőzhajó és légpárnás vízimentő bemutatókat, megcsodálhatják az Öreg-tavi szökőkutat, de gazdagodhatnak borászati és gasztronómiai élményekkel is, hiszen a Borudvarban megízlelhetik a helyi borvidék pincészeteinek kiválóságait, valamint tokaji vendégborászatok kínálatát. A hagyományosan remek pecsenyék mellett a legmenőbb különlegességeket a Food Truck Show biztosítja majd.

Michl József polgármester a sajtótájékoztatón kiemelte:- két különleges esemény is zajlik majd a helyszínen a fesztiválprogramok mellett június 23. és 25. között. Az Öreg-tó partján rendezik ugyanis a strandröplabda országos bajnokság 1. fordulóját, az Építők parkjában felépített pályákon. Az összecsapásokat bárki, karszalag nélkül megtekintheti. Emellett a fesztiválhoz kapcsolódik az a rendezvénysorozat is, melyen Tata Kárpát-medencei testvérvárosi kapcsolatainak jubileumi évfordulóit ünneplik. Ebből az alkalomból szőgyéni, szovátai és magyarkanizsai testvértelepüléseinkről is érkeznek hozzánk delegációk, de mellettük természetesen Tata más testvérvárosaiból is utaznak ide vendégek.

A Víz, Zene, Virág Fesztiválra három napra a felnőtteknek szóló belépőjegy ára 2.000 Ft, (elővételben, interneten keresztül 1.700 Ft; (epass.hu), 12 éven aluli gyermekeknek pedig ingyenes. Tata Kártyával a jegy ára: 1.000 Ft.

További információk: vizzenevirag.hu