Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

Rendkívüli ülést tartott a város Képviselő-testülete

Július 26-án délután a Városháza dísztermében rendkívüli ülésre gyűltek össze az Önkormányzat Képviselő-testületének tagjai. A nyári ülés összehívását elsősorban új pályázati kiírásokkal kapcsolatos döntések indokolták, a képviselők 13 napirendi pontban szavaztak.

A napirendek előtt Michl József polgármester megemlékezett Dr. Till Attiláról. Az Árpád-házi Szent Erzsébet Szakkórház július 19-én elhunyt egykori megbízott főigazgatójára emlékezve a polgármester kiemelte: - Dr. Till Attila személyében egy olyan orvost és vezetőt ismerhettünk meg, aki nemcsak szakmailag, hanem emberileg is nagy szeretettel és igaz odafigyeléssel segítette a tatai egészségügy fejlesztését, építését.

A testület munkája rendelet-alkotáshoz kapcsolódó előterjesztésekkel kezdődött, amelyek között szerepelt a volt szőnyeggyári sziget fejlesztése. Ezzel kapcsolatban Michl József az ülést követő sajtótájékoztatóján elmondta: - a Tata Építési Szabályzatának módosításával kapcsolatos államigazgatási egyeztetés lezárását követően a helyszínen elindulhat a tervezett fejlesztés, ami azért is jó hír az ott élőknek, mert egy új híd épül a patakra - így a sziget két hídról is megközelíthető lesz - s az építkezés folyamata is biztonságosabban és kényelmesebben megoldható. A Mikovényi út - Jázmin utca - Gesztenye fasor találkozásánál pedig egy olyan új forgalmi rend alakul majd ki, ami biztonságosabbá és gördülékenyebbé teszi a közlekedést.

Pályázatokhoz kapcsolódóan két témában is szavaztak a képviselők. Az Önkormányzat pályázatot nyújt be a „Még jobb kezekben-bölcsődei szakemberek szakmai fejlesztése” elnevezésű kiírásra, amelynek a bölcsődei szakmai munka továbbfejlesztése a célja. A Piarista Rendházban idén ősszel kezdi meg működését a Tatai Közösségi Felsőoktatási Képzési Központ, amelyben elindul a csecsemő- és kisgyermeknevelő BA képzés, melyhez jól illeszkedik a pályázat nyújtotta lehetőség. A másik téma a Tatai Kincseskert Óvoda Szivárvány Tagintézményének energiaracionalizálásához kapcsolódott, ehhez a fejlesztéshez szintén pályázatot nyújt be az Önkormányzat.

A testület több, ingatlanokhoz kapcsolódó kérdésben is döntött, ezek között volt a Tata Város Önkormányzata és a Magnum Hungária Beta Építőipari és Szolgáltató Kft. között létrejött városfejlesztési megállapodás megszüntetése. A cég a piac mögötti területet eladja a Spar-nak, így a tervek szerint a helyszínen jövőre megkezdődhet az építkezés, melynek nyomán egy Interspar üzletközpont létesül, ami 2019-ben megnyithatja kapuit.

Az ülés végén a humánszolgáltatáshoz kapcsolódó előterjesztések között szavaztak még a Színes Iskola Alapítvány részére arról a támogatásról is, amely az autizmus spektrumzavarral küzdő gyermekek iskolai ellátását segíti.