Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

Az Önkormányzat tulajdonába került a városi sportcsarnok

Július utolsó napján a Városháza dísztermében írta alá Michl József polgármester és Lázár Ottó, a TAC elnöke azt a szerződést, melynek nyomán a sportegyesület az Önkormányzat tulajdonába adja a tatai Güntner Aréna Városi Sportcsarnokot, a város pedig kötelezettséget vállal arra, hogy hosszú távon finanszírozza a TAC működését.

A 2016 decemberében átadott sportcsarnok bruttó 1 milliárd 150 millió forintos beruházási költségébe több mint 376 millió forintot adott az Önkormányzat, amely lehetőséget biztosított arra is, hogy a telkén a létesítmény megépülhessen. A TAC körülbelül 15 millió forinttal járult hozzá a beruházáshoz, melynek fennmaradó részét TAO-ból gyűjtötték össze, miután a Magyar Kézilabda Szövetség jóváhagyta a sportegyesület sportágfejlesztésre vonatkozó, látvány-csapatsport támogatási keretein belül zajló építkezését.

A sportcsarnok tulajdoni helyzetére és jövőbeni üzemeltetésére vonatkozóan korábban több alkalommal is egyeztetett Tata Város Önkormányzata és a Tatai Atlétikai Club. A tárgyalási folyamat végén a felek abban állapodtak meg, hogy az egyesület térítésmentesen az Önkormányzat tulajdonába adja a sportcsarnokot, és a jövőben bérelni fogja az általa használt időtartamra. Az Önkormányzat pedig vállalta, hogy évente 45 millió forinttal támogatja a sportegyesület működését.

Michl József a szerződés aláírásának helyszínén elmondta: - a hosszú távú támogatás fejében a város azt kérte, hogy az egyesület szakosztályaiban 800-ra emelje az olimpiai sportágakban versenyzők számát, valamint két csapatsportban legyen országos másodosztályban szereplő csapata-egy női és egy férfi gárda. Tata polgármestere megköszönte a csarnok létrehozásában szerepet vállaló hivatali dolgozók munkáját, valamint a TAC-nak azt, hogy egy olyan új városi sportközpontot teremtett, amely a remények szerint sok fiatallal szeretteti majd meg a mozgást, és számos élményt nyújt a tataiaknak is.

Lázár Ottó úgy nyilatkozott: - A 10 szakosztályt működtető TAC a jövőben a sportcsarnokban évi 1500 órát fog bérelni, és úgy emeli meg a jelenlegi 800-as tagságának a számát, hogy a mostani 700 fős, olimpiai sportágban aktív tagság létszáma emelkedjen 800-ra, tehát 100 fős bővülést terveznek 2019 év végére. Emellett a férfi kézilabda csapat továbbra is a másodosztályban szerepel, női vonalon pedig a tervek szerint a röplabdások versenyezhetnek majd a második ligában.