Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

Új gyárcsarnokot épít Tatán a MooWa Kft.

Új gyárcsarnok épül a Tatai Ipari Parkban. A beruházó MooWa Assembling Kft. a 800 millió forintos fejlesztés nyomán hamarosan újabb munkahelyeket is teremt a városban.

A cég 2011. január 4-én kezdte meg tevékenységét Tatán, huzaltermékek szerelésével, fröccsöntésével, vágásával és csomagolásával – fő tevékenységük a kézi összeszerelésű számítógépes és telekommunikációs kábelek gyártása. A Kft. jelenlegi, bérelt csarnoka (a Honvéd utca 41. szám alatt) már szűkösnek bizonyul, ezért szeretnék üzemüket áttelepíteni az ipari parkba, ahol a már épülő csarnokban tartottak sajtótájékoztatót augusztus 22-én.

A helyszínen Michl József polgármester elmondta: - az építési területet az Önkormányzattól vásárolta meg a cég, s nagy öröm, hogy egy olyan vállalat tulajdonába került, amely több éve működik már Tatán, sokaknak ad munkát, és ezzel az új fejlesztéssel tovább bővítheti dolgozói létszámát. A saját beruházással létrehozott új csarnok pedig azt is bizonyítja, hogy a MooWa elkötelezetten, hosszú távon városunkban is akar maradni.

A Kft. tavaly év végén kapta meg az engedélyt az ipari parki telken gyártócsarnokának felépítésére, a beruházást idén kezdték meg.

Bencsik János országgyűlési képviselő a sajtótájékoztatón úgy nyilatkozott: - jó döntés a cég részéről a fejlesztés, hiszen egy egyre növekvő forgalmat bonyolító társaság számára hasznos, ha a termelést saját tulajdonú ingatlanban végzi. Figyelemre méltó az is-fogalmazott Bencsik János-, hogy a MooWa kicsit kilóg a térség iparvállalatai közül, mert bár elektronikai tevékenységet végez, de nem az autóipar, hanem a számítástechnika területére szállít be, s ez erősíti a város gazdaságszerkezetét is.

A MooWa a fejlesztés nyomán létszámot is kíván növelni. Jelenleg 75 fővel dolgoznak, de a költözés után a tervek szerint dolgozóik létszámát 100 fölé emelik majd. A sajtótájékoztatón a cég tulajdonosai: Werner Moosbauer és Walter Moosbauer megerősítették, hogy a következő 3 év folyamán szeretnék megduplázni dolgozóik számát. A tulajdonosoknak fontos, hogy dolgozóik motiváltak legyenek, és minél komfortosabban érezzék magukat munkahelyükön. Az épülő új csarnokban ezért lesz többek között mozgássérültek számára kialakított mosdó, valamint teljes padlófűtés, és továbbra is egy műszakban, rugalmas munkaidővel folytatódik majd a gyártás reggel 6 és este 6 óra között. A 3300 négyzetméter hasznos alapterületű épületben a fűtést geotermikus energia adja majd, a termeléshez szükséges energiát pedig a tervek szerint napelemek fogják biztosítani.

Az új üzem a tervek szerint az év végére elkészül, a gyártás pedig legkésőbb 2018 januárjában indul be.