Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

Ismét a Nemzeti Vágta legjobbjai között versenyezhet a tatai Mátyás Edina

Szeptember 15. és 17. között rendezik az idei Nemzeti Vágtát, amelyen Tata idén is képviselheti magát: a gyenesdiási előfutamon, a Festetics Vágtán ugyanis Mátyás Edina Daniella - Bajnok nevű lován - ismét kivívta magának a helyet a legjobbak között.

Edina elmondta, hogy idén is keményen vágott bele az edzésekbe a lehető legjobb eredmények érdekében. Gyenesdiáson a kvalifikáció jól sikerült, az előfutamban ugyan előznie kellett a többieket mert külső pályáról indult, de az ilyen helyzetek jót tesznek a ló önbizalmának. Mátyás Edina úgy nyilatkozott: - a döntőben ugyan nem sikerült ezt megtennem, de a ló végig jól futott, és bár egész a verseny végéig közeledtünk a csemői lovashoz, végül a 2. helyen zártunk. Ez azért jó hír, mert a tavalyi döntős 2. helyezetthez ilyen közel tudtunk lovagolni. A lovas hozzátette: - a következő hetekben a versenyig fontos követniük az edzéstervet, mert csak az igazán jó munka hozza meg az eredményt. Persze még ez sem mindig elég, ebben a versenyben számos nehézség lehet a rajtnál, és a szerencsén, valamint a sorsoláson is sok múlik.

Edina és Bajnok idén is számítanak a tatai szurkolóra, és mindent megtesznek, hogy a jubileumi 10. Vágta szép emlék legyen majd.