Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

Új E.ON transzformátor állomást avattak Tatabányán

Átadták az E.ON eddigi legnagyobb ipari beruházását az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. területén. A Tatabányai Ipari Park ellátására kiépített modern, digitális technológiák felhasználásával létesített transzformátor állomás rekordidőn belül készült el, mintegy 2,5 milliárd forintból.

Az E.ON Hungária csoport a nemzetközi E.ON Csoport részeként a magyar energiagazdaság fontos résztvevője. Az elmúlt évtizedek következetes beruházási politikájának hatására az üzemzavarok száma 15 év alatt kevesebb, mint harmadára csökkent, s ez idő alatt a villamos elosztóhálózatuk közel 7000 km-rel bővült, valamint az új ügyféligényeknek köszönhetően az alállomás-építések száma is jelentősen megnőtt. Szeptember 22-én a vállalat legfrissebb beruházásának nyomán új transzformátor állomást avattak fel a Tatabányai Ipari Park és környékének ellátására.

Az új alállomás építése, amellett, hogy ügyfeleink jelenlegi igényeire is hatékony, megbízható megoldást jelent, egyben meg is alapozza a fejlesztések és a bővítés lehetőségét az ipari parkban működő vállalatok számára, s az E.ON Hungária csoport ezáltal is segíti a térségben lévő ügyfelei üzleti fejlődését, eredményességük növelését - hangsúlyozta az átadó ünnepségen Kiss Attila, az E.ON Hungária Zrt. Igazgatósági tagja.

Az E.ON Hungária eddigi legnagyobb zöldmezős áramhálózati beruházásával kapcsolatban  Bencsik János országgyűlési képviselő a helyszínen elmondta: - a magyar kormány a tervezéshez adott támogatást, annak érdekében, hogy egy beruházással két ellátási területet is be lehessen vonni a biztonságos ellátásba. A Tatai Ipari Park villamos energia kapacitás fejlesztéséhez költségvetési támogatás érkezett, amely lehetőséget biztosított arra, hogy az ipari park és az Önkormányzat is beszálljon a tervezési feladatok elvégzésébe. Ennek köszönhetően mindkét ipari park -  a tatabányai és a tatai is -  biztonsággal vételezheti a villamos energiát, és lehetőség van arra, hogy az alállomáson további kapacitásbővítő fejlesztésekre kerülhessen sor.

A Tatai Ipari Park elektromos áram kapacitásának növelését szolgáló beruházáshoz, korábban 100 millió forintos támogatást nyújtott a magyar kormány. Michl József polgármester ezzel kapcsolatban úgy nyilatkozott: - mind a tatai, mind pedig a tatabányai ipari parkok fejlesztése eljutott arra a pontra, hogy szükség lett villamos energia többletre. Az új alállomás létrehozásával Tatának olyan plusz villamos energia lekötési lehetősége nyílt, mely a következő években ide települő új gyáraknak már most teljesen biztosítja az áramellátását. Ez a fejlesztés nagy esély Tatának abban a tekintetben, hogy az új befektetők még biztonságosabban tervezhetnek városunk ipari parkjában, de a már meglévő cégek is nyugodtan fejleszthetik telephelyeiket.

A legújabb erősáramú és a negyedik generációs, intelligens digitális technológiák felhasználásával megépített transzformátor állomás tehát magasabb szintű üzembiztonságot nyújt a térség villamos energia ellátásában, ezzel hozzájárulva a további gazdasági fejlődéshez. Az új létesítmény amellett, hogy biztosítja az ipari parkban működő ügyfelek üzembiztos ellátását, és meglévő illetve jövőbeni igényeik kielégítését, egyben jelentősen tehermentesíti a bánhidai alállomást, fokozva a térség rendkívül érzékeny ügyfeleinek ellátásbiztonságát.