Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

Új gyárcsarnokban folytatja munkáját a MooWa Assembling Kft. Tatán

Új gyárcsarnokot adtak át a Tatai Ipari Parkban január 25-én. A beruházó MooWa Assembling Kft. a fejlesztés nyomán további munkahelyeket is teremtett a városban.

A cég 2011. január 4-én kezdte meg működését Tatán, gyártócsarnokát az elmúlt években a Honvéd utca 41. szám alatt bérelte. Huzaltermékek szerelésével, fröccsöntésével, vágásával és csomagolásával foglalkoznak – fő tevékenységük a kézi összeszerelésű számítógépes és telekommunikációs kábelek gyártása. A bővülő piac és termelékenységük növekedése miatt döntöttek a váltás mellett, s a Kft. 2015 végén vásárolt meg Tata Város Önkormányzatától egy, a Tatai Ipari Parkban lévő 7528 m² területű ingatlant, majd 2016-ban kaptak a telken gyártócsarnok és iroda épület építésére építési engedélyt. A beruházást tavaly kezdték meg, melynek eredményeként egy 3208,1 négyzetméteres létesítmény épült: 510,61 négyzetméter irodai részleg, valamint 2697,49 négyzetméter gyártócsarnok rész.

Walter Moosbauer cégtulajdonos az átadó ünnepségen elmondta, hogy családjával hét évvel ezelőtt döntöttek a Kft. megalapítása mellett, s már kezdettől fogva fontos volt számukra a családbarát munkahely kialakítása. A csarnok megtervezésnél is a munkavállaló-barát kivitelezésre törekedtek. Ezt szolgálja többek között a termelési és raktárterületekre beültetett padlófűtés, valamint egy külön kialakított játszósarok és gyermekmegőrző, amely szükség szerint segítségére lehet a dolgozók gyermekeinek, családjának. A teljes megvalósítás magánfinanszírozásban történt, és hosszabb távú képet vetít előre itt a városban, ahol egy modern és jövőbemutató épületet kaptunk - fogalmazott Walter Moosbauer.

A beruházás értéke 620.000.000 forint, s jelenleg további 100.000.000 forint értékben napenergia hasznosítását magában foglaló fejlesztést valósítanak meg az ingatlanon.

Michl József a helyszínen úgy fogalmazott: - Büszkék vagyunk arra, hogy egy olyan cégről van szó, amely komolyan veszi gyermekeink jövőjét, és vigyáz a munkatársaira valamint azok családjaira. Éppen ezért külön öröm, hogy az egykor önkormányzati tulajdonú telken ilyen példaértékű beruházás jött létre. Tata polgármestere kiemelte: - köszönet jár a MooWa-nak azért is, mert sok tatainak ad munkát, különös figyelemmel a nők foglalkoztatására.

Az új üzem tervezésekor egy korszerű, funkcionális és alacsony üzemeltetési költségű csarnok megalkotása volt a cél, kiemelten figyelve a környezettudatosságra és az energiatakarékosságra. Talajszondás hőszivattyúkkal oldják meg az épület fűtését és hűtését, kizárólag LED-es lámpákat használnak mindenhol, s a beruházást jelenleg egy naperőmű telepítésével folytatják az épület tetején, ez fedezi majd a csarnok teljes működésének, valamint a termelés egy részének energiaigényét.

Dr. Kancz Csaba Komárom–Esztergom megyei kormánymegbízott a helyszínen a kormányhivatal nevében kiemelte: - a foglalkoztatás szempontjából is fontos ez a beruházás, hiszen a cég nagyon jó úton jár azzal, hogy sok nőnek biztosít munkalehetőséget. Azt is köszönöm - fogalmazott Kancz Csaba -, hogy nem mondanak le az alacsonyabb végzettségű, a hátrányos helyzetű vagy a megváltozott munkaképességű munkatársakról sem.

Bencsik János országgyűlési képviselő köszöntő beszédében elmondta: - A természeti erőforrásokkal való gazdálkodás, a munkatársakkal való emberséges, tisztességes együttműködés és hozzáállás együttesen tudja elérni a profit növelését, és a vállalkozási eredmények biztosítását. Ez az az üzenet, amit a Moosbauer család mindannyiunk számára bemutatott, s ezt kell továbbvinni: a nagyobb felkészültség, nagyobb igyekezet és a nagyobb ráfordítás képes csak hosszú távon biztos gyarapodást jelenteni, amiért gratuláció és köszönet jár.

Az új telephely megépítésével a Kft. a munkavállalók létszámát is bővíteni kívánja. Jelenlegi dolgozói létszámuk meghaladja a 130 főt, de céljuk, hogy még ebben az évben 50 fővel bővüljenek. Alkalmazottaik egy műszakban, rugalmas munkaidőben dolgoznak.

Dr. Pana Petra külgazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkár az ünnepélyes átadáson tájékoztatott arról, hogy Németország az elsőszámú befektető Magyarországon, (a hazánkba érkező befektetések 27%-a német), s a MooWa egy abból a 3000 magyarországi német vállalatból, melyek összesen közel 200 000 embert foglalkoztatnak.