Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

Új járdaszakasz épült a Dadi úton

223 méter hosszúságú új járdaszakasz épült meg a Dadi úton. A helyszínen Michl József polgármester és Viczenáné Czégény Ágnes, a körzet önkormányzati képviselője tartott sajtótájékoztatót január 26-án.

Viczenáné Czégény Ágnes a helyszínen elmondta: - képviselővé választását követően körbejárta a körzetet, hogy felmérje az ott élők igényeit. A Dadi úton lakók legsürgetőbb közlekedési problémáját a hiányzó járda jelentette, hiszen ezen a forgalmas részen a közúton kellett közlekedniük, sokszor babakocsikkal és a gyermekeikkel is, így kiemelt feladat volt a járda megépítése, melyet az önkormányzat a kezdetektől fogva támogatott.

A járda építésére, felújítására 2016-ban kapták meg az építési engedélyt. Első ütemben a Nemzeti Összetartozás tere és az Iskola utcai leágazás közötti szakaszon az építés tavaly ősszel kezdődött meg, a kivitelezés költsége 5,4 millió forint volt. A körzetben a négy szakaszra tervezett teljes beruházásnak ez az első üteme, a második ütemben a most elkészült új szakasztól a Toldi utcáig tartó rész teljes szélességű felújítása következik.

A járdaépítés megkezdése előtt szükség volt az ivóvíz vezeték és bekötő vezetékek kiváltására. Ezt a munkát az ÉDV Zrt. és az önkormányzat közösen finanszírozta, az anyagot és a munkavégzést a vízmű állta, a földmunkát pedig az önkormányzat végeztette el.

Michl József polgármester a sajtótájékoztatón úgy nyilatkozott: - a város számos pontján szükség van még a járdák felújítására, vagy új szakaszok megépítésére. A cél az, hogy a lehetőségek szerint a költségvetésben minden évben több pénz jusson ezekre a fejlesztésekre, idén 25 millió forintot szánnak erre a feladatra, de emellett például a Baji útra és az Agostyánba tervezett kerékpárutak megépítése is érinteni fogja a városi járdafelújításokat.

A tervek szerint 2018-ban a Május 1. út egy szakaszán, a Bezerédi utcában a Bacsó Béla utcától a Rozgonyi utcáig, a Keszthelyi utcában, a Vértesszőlősi úton, az Oroszlányi utcában, valamint az Iskola utcánál újulhatnak majd meg járdaszakaszok.

Az Dadi úton elkészült járda jelentősen növeli az ott élők közlekedésének biztonságát, s a jobb idő beköszöntével a helyszínen a füvesítés is megtörténik majd.