Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

Az atipikus munkavégzés lehetőségeiről tájékozódtak a tatai intézményvezetők

A volt piarista rendház épületében március 12-én rendezték az EFOP-1.2.9-17-2017-00026 azonosítószámú, a „Nők munkaerő-piaci támogatása Tatán” című projekt tájékoztató előadását, melyen a város cégeinek, intézményeinek és civil szervezeteinek vezetői vettek részt.

A Tatai Közös Önkormányzati Hivatal és konzorciumi partnere a Fiatal Családosok Klubjának Egyesülete sikerrel pályázott a „Nők a családban és a munkahelyen” című pályázati felhívásra. A projekt során Tatán információs és szolgáltató nőközpontot hoznak létre, segítve a térségben élő nők családi, társadalmi és munkaerő-piaci szerepeinek összeegyeztetését, a nők foglalkoztathatóságát, valamint népszerűsítve az atipikus munkavégzési formákat.

A projekt megvalósítása során fontos cél az olyan együttműködések kialakítása, melyekben az érintett szervezetek, munkáltatók által foglalkoztatott nőket tudják megszólítani, ezért lényeges, hogy a projektet minél szélesebb körben megismertessék.

A március 12-i tájékoztató helyszínén Michl József polgármester úgy nyilatkozott: - fontos, hogy az önkormányzati intézményekben is nagy hangsúllyal jelenjen meg ez a program, hiszen sok hölgyet foglalkoztatnak a közszolgálatban és a városi cégek, intézmények sorában, így természetesen őket is szeretnék bevonni a nőközpont létrehozásába és működtetésébe. A városvezető hozzátette:- a legfontosabb, hogy az atipikus munkavégzés gondolatát minél többen megértsék és sikeresen alkalmazzák a gyakorlatban. A program alapja továbbra is az, hogy segítséget nyújtsanak az édesanyáknak az elhelyezkedésben, vagy a már dolgozóknak a munka és a családi élet összehangolásában.

A programban a jövőben szerepel számos előadás, különböző képzések-tréningek és személyes konzultáció, tanácsadás is. A projekt tájékoztatóján a nőközpontról dr. Kórósi Emőke, a Tatai Közös Önkormányzati Hivatal jegyzője adott részletes ismertetőt, majd „Az atipikus munkavégzés, a foglalkoztatás jövője” címmel Bernek Éva a FICSAK projektkoordinátora tartott előadást.