Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

Kerekasztal-beszélgetésen egyeztettek az atipikus munkavégzés helyi lehetőségeiről

"Nők munkaerő-piaci támogatása Tatán" címmel rendeztek szakmai kerekasztal-beszélgetést a volt piarista rendházban március 12-én.

A találkozó célja a munka-magánélet összehangolása, és az ezt segítő családbarát atipikus foglakoztatási forma népszerűsítése volt. A témában illetékes szakemberek városi intézményvezetőkkel közösen egyeztettek a már jól működő modellekről, a további lehetőségekről, és a helyi foglalkoztatási igényekről.

A kerekasztal beszélgetést korábban megelőzte egy széles körű tájékoztatás a Tatán létesülő nőközpontról, mely információs és szolgáltató bázisként fog működni segítve a térségben élő nők családi, társadalmi és munkaerő-piaci szerepeinek összeegyeztetését, a nők foglalkoztathatóságát, valamint népszerűsítve az atipikus munkavégzési formákat. A kerekasztal-beszélgetésen számos olyan ötlet és javaslat került megvitatásra, amely a Központ működését még hatékonyabbá teheti majd, hiszen a cél az, hogy a következő három évben a projekt minél inkább a felmerülő helyi igényekre adjon választ, ezért a kerekasztal negyedévente (igazodva az igényekhez) összeül és átbeszéli majd a következő időszak feladatait.