A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Elhunyt Király István Tata Város Képviselő-testületének tagja

Életének 46. évében elhunyt Király István, Tata Város Önkormányzat Képviselő-testületének és a Jobbik Magyarországért Mozgalom Tatai Alapszervezetének tagja, a tatai mentőállomás mentőápolója.

 

Király István 1972-ben  született Tatabányán. Életének nagy részét az egészségügy szolgálatába állította, volt kórházi szakápoló, műtős-segéd, majd haláláig a Tatai Mentőállomás mentőápolója.

2008-ban alapító tagja volt a Jobbik Tatai Alapszervezetének. 2009-2015-ig elnökként irányította a szervezetet, öt éven keresztül a párt megyei alelnökeként is tevékenykedett, valamint több választáson megyei és választókerületi kampányfőnökként dolgozott. A 2010. évi helyhatósági választásokon került be a Jobbik Magyarországért Mozgalom kompenzációs listájáról a tatai képviselő- testületbe, majd 2014-ben ismét kompenzációs listáról lett tagja városunk képviselő testületének. Mindkét ciklusban tagja volt a humán és ügyrendi bizottságnak.

Király István hivatásában is precíz, lelkiismeretes, segítőkész ember volt, aki önzetlen odaadással segített másokon, és környezetének jobbá tétele, a rászorulók támogatása vezérelte élete minden területén.

Tata Város Önkormányzata  mély részvéttel osztozik a család fájdalmában.

Király István végső búcsúztatása június elsején pénteken, 15:00 órakor kezdődik  Bajon, a Római Katolikus Templomban.