Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

Élménybeszámoló a VIII. Tata – Szőgyén kerékpártúráról

Nyolc éve a Tata Város Diákönkormányzata által szervezett szőgyéni kerékpártúrán már sejtettük, hogy ebből a kezdeményezésből hagyomány válik. A falu hangulata, az ottaniak szeretete elvarázsolta a tatai fiatalokat, s többen közülük azóta is visszajárnak Szőgyénbe.

Idén már nyolcadszor indultunk neki a vidám útnak. Az évek során a kerékpártúra jelentősen kibővült, igazi közös testvértelepülési programmá vált. Először május 23-án a szőgyéni kerékpárosokat fogadtuk Tatán, akiket Szarka Andrea, a szőgyéni iskola igazgatója vezetett. Másnap a tatai önkormányzat által szervezett közös programot élvezhették a szőgyéni és a tatai fiatalok együtt. Mindenki kellemesen elfáradt a különleges tornaóra, a városnéző kisvasutazás, a sárkányhajózás és a vívóedzés után.

Másnap (25-én) reggel a szőgyéni és a tatai vállalkozó szellemű fiatalok vezetőikkel együtt indultak el Szőgyénbe. Szinte végig szakadt az eső, a faluba ázottan, de vidáman érkeztünk. Szőgyénben az „Ifjúság Európa Jövője” című, az EU által meghirdetett program részeseivé váltunk. A program megnyitójára már száraz ruhában, kerékpárjainkkal felsorakozva érkeztünk, ahol Vígh Gábor és Michl József szőgyéni és tatai polgármesterek is köszöntöttek bennünket. Másnap konferencián vettünk részt, négy diákunk egy rövid előadás keretében mutatta be, hogy nekünk az Európai Unióból a leglényegesebb a szőgyéniekhez kapcsolódó testvérbarátságunk. Délután és este a rendezvény könnyedebb részét is élvezhettük: megnéztük a tájházat, kisvonatoztunk, a Fő téren megcsodáltuk a néptáncosokat, és a színes zenés műsort.

27-én, a búcsúzkodás után verőfényes napsütésben kerekeztünk haza telve a sok élménnyel, és feltöltődve a kapott gondoskodó szeretettel. Hazaérve azzal köszöntünk el egymástól: jövőre is megyünk.

Varga András

Önkormányzati képviselő

 

Fotók: Tata Város Diákönkormányzata