Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

19. Tatai Sokadalom – június 15-17

A Tatai Kenderke Néptáncegyesület június 15. és 17. között 19. alkalommal rendezi meg a Tatai Sokadalmat, amelynek részeként átadják a városi művészeti díjakat is. Az idei fesztivál vendége lesz a Muzsikás Együttes, Gryllus Vilmos, a Magyar Táncművészeti Egyetem, a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes, valamint a régió számos néptánccsoportja: közel 500 táncos, határon túli hagyományőrző csoportok.

A háromnapos népművészeti fesztiválon majd' félszáz program várja az érdeklődőket a város szívében, az Angolparkban. Tata Város Önkormányzata támogatásának köszönhetően idén is ingyenesen látogatható a rendezvény. A népi kultúrát bemutató Tatai Sokadalmat emellett támogatta a Kenderke Református Alapfokú Művészeti Iskola, a Nemzeti Kulturális Alap, a Csoóri Sándor program, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, valamint az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület.

A Kenderke nagyrendezvényei nem pusztán népművészeti fesztiválok, hanem kulturális találkozóhelyek, színterek a különböző művészeti ágak és stílusok képviselőinek. A Sokadalomban találkozik a múlt a jelennel, a hagyományos a haladóval, a régi az újjal. A vendégek megtapasztalhatják, hogy a néphagyományok velünk élnek, gazdagítják életünket, színesítik világunkat. Az idei esztendőben az Muzsikás Együttes lesz a házigazdája a népzenészek találkozójának, amelyet új programelemként vezet be a Kenderke.

A fesztiválon gasztrosétány, gyermektisztás, népművészeti vásár, nép-, világ-, és könnyűzenei koncertek, néptáncelőadások várják az érdeklődőket. A Ringatót, a meseelőadásokat és gyerekkoncerteket most is kiemelt figyelemmel szervezték meg a kenderkések, emellett többek között kézműves foglalkozások, kosaras körhinta, valamint hagyományéltető, interaktív múzeum várja a Kenderke játszóban a kisgyermekes családokat. A gyermektisztáson a Ziránó színház és Kovács Géza vásári bábjátékokkal szórakoztatja majd a kicsiket.

A helyi óvodák, iskolák, művészeti együttesek mellett Gryllus Vilmos, a Kuttyomfitty társulat, a Csurgó Zenekar, a Kolompos Együttes, Écsi Gyöngyi felvidéki mesemondó, valamint a Kenderke Barátai Zenekar és a Tárkány Művek is fellép. Az estéket táncház zárja: pénteken és szombaton népzenei táncházakat, vasárnap pedig a Pedrofon Zenekar közreműködésével az elmúlt évtizedek legnagyobb rock and roll slágereivel sátorbált rendeznek.

A rendezvényen fellépnek a Kenderke Művészeti Iskola csoportjai, kiemelkedően szereplő Cifrabojtár díjas szólistái, a Fergeteges szólótáncverseny díjazott szólistái, a táncművészeti egyetem néptánc szakos hallgatói, valamint a régió számos gyermek és ifjúsági néptánccsoportja, továbbá tíz „öregtáncos” néptánc együttes is.

A Piarista Rendház ad otthont a művészeti iskola Fergeteges Szólótáncversenyének csütörtökökön és pénteken. Szombaton és vasárnap kísérő rendezvényként az Esterházy család gazdálkodását ismerhetik meg az érdeklődők a tárlatvezetéseken, de a Kiskastély is várja majd a látogatókat.

További részletek, információk:

www.facebook.com/tataisokadalom

www.kenderke.hu/sokadalom

 

 

 

 

CsatolmányMéret
Kép ikon Sokadalom plakát-2018..jpg4.2 MB