A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

25. Víz, Zene, Virág Fesztivál június 21 – 24-ig

2018-ban már 25. alkalommal rendezik meg a Víz, Zene, Virág Fesztivált Tatán a vár és az Öreg-tó környezetében június utolsó hétvégéjén. A fesztivál idei programjáról a tatai várban tartottak sajtótájékoztatót az esemény szervezői.

Az idei év különleges a fesztivál életében, hiszen negyedszázados lett a többezer embert Tatára vonzó összművészeti programsorozat, hazánk legnagyobb családi fesztiválja. Június 21. és 24. között 17 helyszínen zajlanak majd az események, melyeknek csúcspontja a hagyományos szombat esti műrepülő show, majd az azt követő, több tucat lámpással kivilágított csónakot és hajót felvonultató vízi karnevál, illetve látványos tűzijáték lesz. Emellett a vízhez kötődően szintén különleges látványosságnak ígérkezik a Lacus Felix, avagy a „Boldogság tava – Riverpool Tatán” elnevezésű projekt is, melynek részeként óriási biliárdgolyók úsznak majd a tavon, este pedig a Pyromusical vízi show mint egy folyékony tűzijáték, színpadi pirotechnikai effektusokkal, klasszikus tűzijáték elemekkel és izgalmas fényhatásokkal varázsolja el a nézőket. Az Öreg-tó felszínén táncoló szökőkutak a zene ritmusára, annak hangulatát követve váltakoznak, és teszik megismételhetetlenné az összhatást.

2018 hazánkban a Családok Éve, ezért a szervezők különös hangsúlyt fektetnek a gyerekprogramokra, vidámpark és külön színpad is várja a kicsiket és a nagyobbakat a fesztivál idején. Ezek mellett virágos programok, virágkötő verseny, számos történelmi, kulturális kiállítás, gasztroshow és borvár szolgálja majd az időtöltést minden korosztály számára.

Az idei program újdonsága a 0. nap, amely június 21-én ingyenesen lesz látogatható, a szervezők ezzel szeretnék megajándékozni a tataiakat a fesztivál negyedszázados jubileuma alkalmából. Ráadásul ezen a napon Fehér Éjszaka címmel egy különleges jótékonysági koncertet is kínálnak Marcellinával - a 80-as, 90-es évekből ismert énekesnővel. Látássérültek életét teszik könnyebbé azok az eszközök, amelyeket a jótékonysági koncert adományaiból vásárolnak a Vakok Állami Intézetében tanulók számára. A közös cél sikeres megvalósítása érdekében a Tatán fellépő zenészek arra kérik a Víz, Zene, Virág Fesztivál ingyenes 0. napjának közönségét, hogy a koncertre mindenki jöjjön fehér öltözékben.

A Víz, Zene, Klasszik ez évi koncertje az Old Lake Golf Hotellel együttműködésben jön létre a hotel hangversenytermében, június 22-én. A nyáresti program főszereplői Vigh Andrea, Liszt- és Príma-díjas hárfaművész, a Zeneakadémia rektora és Balázs János, Liszt-, Príma- és Junior Príma-díjas zongoraművész lesz. A koncert ingyenes, de a korlátozott számú férőhely miatt előzetes regisztráció szükséges június 18-ig a következő e-mail címen: derpeter@oldlakegolf.com.

Az idei négy színpadon természetesen nem lesz hiány sztárokban: Rúzsa Magdi, a Tankcsapda, Pápai Joci, Miklósa Erika, Nagy Feró, Deák Bill Gyula, a Paddy and the Rats, a Budapest Klezmer Band, a The Biebers, Vastag Csaba és Tamás, Gerendás Péter, valamint az Alma-zenekar és az Apacuka szórakoztatja a közönséget, de Tatára látogatnak a hazai DJ világ legnagyobbjai is, többek között Bárány Attila, DJ Dominique, Sterbinszky, DJ Miller és Hamvai P.G.

A fesztiválra három napos és napi jegyek vásárolhatók már elővételben is a

www.vizzenevirag.hu weboldalon, illetve a Facebookon: facebook.com/VZVFesztival/.