Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

Tájékoztató napot tartottak a tatai CSAKPont-ban

A Tatai Közös Önkormányzati Hivatal és konzorciumi partnere a Fiatal Családosok Klubjának Egyesülete sikerrel pályázott a „Nők a családban és a munkahelyen” című felhívásra, melynek nyomán Tatán helyi Család és Karrier Pont (CSAKPont) alakult a volt piarista rendház épületében, ahol tájékoztató napot rendeztek július 3-án.

A CSAKPont létrejöttének és működésének célja, hogy a térségben élő nők családi, társadalmi és munkaerő-piaci szerepeinek összeegyeztetését elősegítse, népszerűsítve a nők foglalkoztathatóságát, és atipikus munkavégzését. Kiemelt feladata a nők és a családok helyzetének javítása, az atipikus munkavégzési formák elterjesztése közvetlen és közvetett segítségnyújtással, illetve a munkáltatók és a munkavállalók közötti együttműködés elősegítése, a család és a munka össze-egyeztethetőségének érdekében.

A júliusi eseményre a képzések, valamint a CSAKPont tanácsadási szolgáltatásai iránt érdeklődők kaptak meghívást, akik részletesen tájékozódhattak a várható programokról. A már meglévő, a Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. által kidolgozott öt alapképzés mellett a Család és Karrier Pont munkatársai számára fontos, hogy kifejezetten a helyi igényekre alapozó, az itt élők elvárásainak és akár egyéni szükségleteinek megfelelő kurzusok valamint tanácsadások is részei legyenek a programnak, ezért a tájékoztató napon a résztvevők véleményeire és észrevételeire is nagy hangsúlyt fektettek.

A helyszínen először Michl József polgármester köszöntötte a résztvevőket kiemelve, hogy a családok, a nők és a munkavállalás eddigi támogatási formái mellett szeretnének új lehetőségeket is felmutatni, s ezeknek hasznos példái lesznek a hamarosan elinduló képzések. A városvezető hozzátette: - emellett a jövőben az egyéni segítségnyújtás is nagyobb szerepet kap majd, hiszen személyes konzultációkkal és életvezetési tanácsadásokkal is támogatni fogják a rászoruló tatai családokat.

A programban Lakos Zsuzsanna projektvezető tartott tájékoztató előadást, ezt követően Vígné Kulcsár Krisztina szakmai vezető a képzésekről és a tanácsadás típusairól számolt be, majd Vámosiné Illés Márta a Tatai Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályának vezetője és Székely Csaba a Szociális Alapellátó Intézmény intézményvezetője beszélt a jövőbeni együttműködési elképzelésekről.