Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

Aláírták a kulturális és oktatási, a szociális, az egészségvédelmi és sport alapok támogatási szerződéseit

Tata Város Önkormányzat Képviselő-testületének Humán és Ügyrendi Bizottsága 2018. június 20-i ülésén döntött a kulturális és oktatási, valamint az egészségügyi, szociális és sport alapra beérkezett pályázatokról. A nyertesek támogatási szerződéseit július 9-én írták alá a Városházán, ahol a nyertes pályázókat Michl József polgármester, dr. Beró Henrietta alpolgármester, valamint Robozné Schőnfeld Zsuzsanna a Humán és Ügyrendi Bizottság elnöke köszöntötte.

Tata Város Önkormányzata idén a meghirdetett alapokra összesen 5 500 000 forintot különített el. A pályázatokat a Humán és Ügyrendi Bizottság írta ki és bírálta el. Michl József a Városházán elmondta: - az alapok pályázati kiírásakor minden évben az a cél, hogy még részletesebb képet kapjunk a városban működő különböző szervezetek, intézmények munkájáról, és azok akik közvetlen támogatásban – például sport vagy szociális területen – nem részesülnek, lehetőséget kapjanak finanszírozásra, programjaik megvalósításához. Sok civil szervezet és számos intézmény is pályázott 2018-ban, tehát idén is sikeres volt a pályázati kiírás, a nyertesek pedig a lehető leggyorsabban megkapják a támogatási összegeket.

A kulturális és oktatási alapra 2 millió forint volt a keretösszeg, összesen 20 pályázat érkezett be, a Humán és Ügyrendi Bizottság ebből 12 pályázatot támogatott. Az alapból a város közművelődési rendeletében meghatározott közművelődési feladatok ellátásának segítésére, civil szervezetek, egyesületek kulturális programjainak megvalósítására, városi köznevelési, ifjúsági programok, rendezvények szervezésére, támogatására lehetett pályázni. Az egészségvédelmi, szociális és sport alapból az önkormányzati szociális, egészségvédelmi és sport feladatellátását segítő rendezvények, programok megvalósítására, támogatására lehetett pályázni. Szociális területen 800 ezer forint keretösszeg állt rendelkezésre, 6 pályázat érkezett, mind a hatot támogatta a bizottság. A sport alapra 2,7 millió forint keretösszeg állt rendelkezésre, összesen 31 pályázat érkezett, ebből 18-at támogatott a bizottság.

A támogatások elszámolása a programok megvalósításának időpontjától függ, de legkésőbb december 15-ig minden támogatottnak el kell majd számolnia.