Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

Május 1. úton és új úton várható forgalomkorlátozások

Az INTERSpar építéséhez kapcsolódó MÁJUS 1. ÚTON ÉS ÚJ ÚTON VÁRHATÓ FORGALOMKORLÁTOZÁSOK

1/A. Ütem

A Május 1. út Váralja és a Keszthelyi út közötti szakaszán egy sáv lezárásra kerül az északi oldalon ( focikert előtt)  burkolatszélesítés és a távhővezeték kiváltása miatt. A Keszthelyi út a merőleges parkolók végétől egyirányú a Május 1 út felé, így a Május 1. útról nem lehet bekanyarodni a Keszthelyi útra. A 2.sz. helyijárat útvonala módosul, az építés időszakában nem érinti a Jávorka Iskola előtti megállót.

1/B. Ütem

A Május 1 út Keszthelyi utca csomópont északi oldalát (focikert előtt) érinti a forgalomkorlátozás szintén a távhővezeték kiváltása és a csomópont korszerűsítése miatt. A Keszthelyi út focikert melletti szakasza egyirányú lesz, a Május 1. útról lehet behajtani, az Új út felől a Keszthelyi út zsákutca lesz. Ez alatt az idő alatt lezárásra kerül a Május 1. út egy sávja az Agora könyvesbolt előtti szakaszon.

Az 1/A és 1/B ütemek várható ideje: 2018. július közepétől 2018. szeptember első hete.

 

2. Ütem

A Május 1. út teljes déli oldalán (buszpályaudvar, Penny oldala) lezárásra kerül a külső sáv a Keszthelyi út környezetében, egészen a Váralja útig. Ezen a szakaszon víz és távközlési alépítmények kiváltására kerül sor, valamint a Május 1. út burkolatának szélesítésére. A Május 1. úti, buszpályaudvar előtti buszmegálló áthelyezésre kerül a Május 1. út Váralja utca utáni szakaszára (CBA Príma Áruház elé).

A kivitelezés várható ideje: 2018. szeptember első hetétől 2018. október közepéig.

 

3. Ütem

A Május 1. tengelyében a Keszthelyi utca és a Váralja utca között a forgalomkorlátozás mindkét forgalmi irány belső sávját érinti, így a benzinkúttól a Keszthelyi útig mindkét irányban a belső sáv lezárásra kerül. Ebben az ütemben épülnek meg a középszigetek, kanyarodó sávok és a jelzőlámpás forgalomirányítás alépítményrendszere.

A kivitelezés várható ideje: 2018. október közepétől 2018. november végéig.

 

Új út:

Az Új úton közműépítés miatt a Mentőállomás és a volt Gyógyszertári Központ közötti szakaszon kell forgalomkorlátozásra számítani, a közút fél-fél pályás lezárásra kerül.

A kivitelezés várható időtartama: 2018. július közepétől 2018. augusztus végéig.

 

Általánosságban elmondható, hogy a munkaidő alatt a munkaterülettel érintkező forgalmi sávok kerülhetnek lezárásra, munkaidőn kívül ezek a korlátozások feloldásra kerülnek kivéve, ha az építéstechnológia szükségessé tesz a korlátozás fenntartását.

Az egyes ütemekben előfordulhat a gyalogosforgalom korlátozása –például a másik oldalra történő tereléssel-, de minden létesítmény (pl autóbusz pályaudvar) kis kerülővel, de biztonságosan megközelíthető lesz.

Kérjük a közlekedők megértését és szíves türelmét!