Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

Megnyílt a Tatai Tehetséggondozó Művészeti Tábor

Idén már 16. alkalommal rendezik meg a Tatai Tehetséggondozó Művészeti Tábort, melyet Tata Város Önkormányzata 2003 óta minden év augusztusában megszervez a művészetek iránt érdeklődő tatai, szőgyéni, szovátai és magyarkanizsai gyermekek számára.

Az eseményen 23 fiatal vesz részt, akik augusztus 6-án reggel a Bláthy Iskola kollégiumában találkoztak a tábor hivatalos megnyitóján. A program célja most is az alkotói motiváció kibontakoztatása, és a résztvevők nemzeti azonosságtudatának, valamint Tata testvérvárosi kapcsolatainak erősítése. A táborban a fiatalok nyolc művésztanár foglalkozásain vehetnek részt két szekcióban: szépművészeti és kézműves órákon. Az esemény tematikája 2018-ban a Mátyás király-emlékévhez kapcsolódik.

A tábornyitón Michl József polgármester köszönetet mondott Osgyáni Zsuzsanna fő szervezőnek, a Tatáról és testvértelepüléseinkről érkezett diákoknak, művésztanároknak és segítőknek egyaránt. A városvezető hangsúlyozta: - a tábor szervezői már a kezdeteknél arra szövetkeztek, hogy egy olyan programot szervezzenek, amely a művészet ismerete és a tehetséggondozás mellett a gyermekekben tudatosítja azt, hogy a Kárpát-medencében élő magyarság - függetlenül a határvonalaktól – összetartozik, ugyanazon a szép nyelven beszél, gondolkodik és imádkozik. Mindez a fiatalokban tudatosulva olyan plusz erőt ad, melynek segítségével később saját közösségeik meghatározó személyiségeivé válva, a magyar nemzetet tovább erősítő döntéseket hozhatnak majd.

A tábor augusztus 11-én szombaton délután 14 óra 30 perckor a hagyományoknak megfelelően egy közös kiállítással zárul a tatai vár lovagtermében, ahol szeretettel várják az érdeklődőket.