Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

Megnyílt a Tatai Család és KarrierPONT

Augusztus 13-án rendezték a Tatai Család és KarrierPONT hivatalos megnyitóját a volt piarista rendház épületében. Az országosan több mint hetven helyszínen működő KarrierPONTOK a munka és a magánélet összehangolásában segítik a nőket, családokat.

 

A hivatalos megnyitón Bencsik János országgyűlési képviselő,  Michl József Tata polgármestere, Király Nóra a FICSAK (Fiatal Családosok Klubja) elnöke, és Vígné Kulcsár Krisztina szakmai vezető köszöntötte a  résztvevőket. A Család és KarrierPONT a „Nők munkaerő-piaci támogatása Tatán” elnevezésű, EFOP-1.2.9-17-2017-00026 azonosítószámú projekt keretein belül valósul meg, amelyre a FICSAK és a Tatai Közös Önkormányzati Hivatal konzorciumban pályázott. Az Európai Szociális Alapból finanszírozott pályázatnak köszönhetően létrehozott Család és KarrierPONT helyi szervezetként működik, célja, hogy információk és képzések, tréningek biztosításával segítse, támogassa a városunkban és vonzáskörzetében élő nőket valamint családtagjaikat.

Vígné Kulcsár Krisztina szakmai vezető a helyszínen elmondta: - elsősorban a nőket, de természetesen a családok minden tagját várják a tatai KarrierPONT-ba, ahol tréningekkel, workshopokkal, önéletrajz megírásához és próbainterjúhoz kapcsolódó segítségnyújtással, különböző tanfolyamokkal, párkapcsolati, munkaügyi és jogi tanácsadással is várják a jövőben az érdeklődőket.

A tatai KarrierPONT működésében kiemelt szerepet kap a nők munkaerő-piaci helyzetének, valamint a család és munka összeegyeztethetőségének előmozdítása helyi megoldásokkal, a nők atipikus foglalkoztathatóságának és a munkáltatók- munkavállalók közötti kapcsolatoknak a helyi szintű javításán keresztül.

Király Nóra a FICSAK alapítója a piarista rendházban úgy nyilatkozott: - hazánkban 71 helyen kezdik meg működésüket a Család és KarrierPONT-ok, melyek a nőket segítik a munkában való kiteljesedésük és a családi életük egyensúlyának megteremtésében. A FICSAK országosan 10 projekt létrehozásában és működtetésében vesz részt. A KarrierPONTOK működésétől elsősorban az atipikus foglalkoztatás elterjesztését várják, a rugalmas foglalkoztatás, a napi 4-6 órásmunkaidő, a távmunka vagy a home office alkalmazási formáin keresztül.

A tatai Család és KarrierPONT-ban szeptembertől indulnak az első képzések, a kurzusok, tanácsadások idejére gyermek és idősfelügyeletet vállalnak a szervezet munkatársai, ezzel is megkönnyítve a részvételt. A helyszínen minden szolgáltatást ingyenesen lehet igénybe venni. A KarrierPONT hétfőn és pénteken 8-tól 15, szerdánként pedig 11-17 óráig várja az érdeklődőket a piarista rendházban.