Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

Ingyen utazhatnak a helyi buszokon a tatai iskolások

Tata Város Önkormányzata idén is ingyenes utazási lehetőséget biztosít a tatai általános és középiskolásoknak a helyi buszjáratokon. A tömegközlekedés használata a diákok számára nemcsak gyors és kiszámítható, de a város reggeli és délutáni forgalmát is csökkenti.

Az önkormányzat már évek óta biztosítja a költségmentes utazást a tatai iskolásoknak (a tatai lakosoknak, és a nem Tatán élő, de itt tanuló diákoknak egyaránt) a KNYKK helyi járatain. A szülőknek, diákoknak az ingyenes bérlet megszerzésével kapcsolatosan nincs semmilyen teendőjük, hiszen az oktatási intézmények még az új tanév megkezdése előtt jelzik az önkormányzatnak a pontos tanulói létszámukat, a bérleteket pedig az iskolákban kijelölt személyeknél lehet átvenni. Az első osztályos diákok a tanév elején Tata Kártyát, míg a felsőbb tagozatba járók kártyájukhoz egy újabb évre érvényesítő matricát kapnak. Akik Tatán élnek, de más városban tanulnak, a buszbérletet szintén megkapják, nekik a buszvégállomás jegyárusító pultjánál kell azt kérniük.

A diákok számára a helyi tömegközlekedés használata kiszámíthatóvá, gyorsabbá és biztonságosabbá teszi az eljutást az iskolába, emellett pedig enyhíti a reggeli és délutáni csúcsidőben a tatai közutakon tapasztalható forgalmat is, amely a jelenlegi útfelújítások mellett komoly könnyebbséget és menetidő rövidülést is jelenthet az autósoknak.