Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

Tájékoztatás forgalomkorlátozásokról és ideiglenes forgalmi rendről

 Városunkban az őszi időszakban egyidejűleg több helyen kell számolni ideiglenes forgalom korlátozással. 

 • A Május 1. úton a beszakadt úttest helyreállítását végzi a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A kivitelezés során a Komáromi utca és a Güntner Aréna közötti útszakaszon 1-1 forgalmi sáv járható. A kivitelezés várható befejezési ideje 2018. november hónap.
 • A Május 1 úton az InterSPAR építéséhez kapcsolódóan a Váralja utca és a Keszthelyi út 4. sz. tömb között a buszpályaudvar felőli oldalon 1 forgalmi sáv lezárásra került közműkiváltás miatt. További 1 sáv lezárására kell számítani a leendő áruház oldalán is az új jelzőlámpás közlekedési csomópont kialakítása, valamint a   Keszthelyi úti csomópont  átépítése miatt. A Május 1. utat érintő munkák az idei évben november hónapban befejeződnek.
 • Az Új úton burkolat megerősítés várható egy rövid szakaszon, melyet a kivitelező október hónapban fog elvégezni. Az aszfaltozási munkák idejére 1-1 sáv rövid idejű lezárása várható jelzőőrös forgalomirányítás mellett.
 • A Lidl áruház építéséhez kapcsolódóan az Oroszlányi úton és az Oroszlányi út – Május 1. út csomópontjában várható útépítés. A Május 1. úti csomópontban jelzőlámpát épít ki a beruházó, valamint az Oroszlányi úton gyalogos átkelőhely kerül kialakításra.
 • További jelzőlámpa telepítésre kerül sor a beruházások keretében a vadászbolti gyalogátkelőhelynél, valamint a Bláthy O. utcai gyalogátkelőhelynél.
 • A jelzőlámpa telepítések után a Május 1 úti körforgalom és a Komáromi utca között az összes jelzőlámpa összehangolásra kerül.
 • A Hajdú utca felújítása augusztus hónapban elkezdődött. A szeptember 10.-i héten várható a munkálatok folytatása. A továbbiakban mind a gyalogos közlekedésben, mind a gépjárműves közlekedésben már forgalomkorlátozással kell számolni. A Keszthelyi út – Hajdú u. – Fürdő u. csomópontban fél-fél pályás lezárás lesz. A munkálatok november hónap végéig tartanak.
 • A Rákóczi utcában az Esterházy Kastély bejáratának környezetében árubeszállítás miatt időnként a gyalogos járda lezárásra kerül 2 db parkolóval együtt. A gyalogos közlekedésre a kórház felőli gyalogjárda vehető igénybe.

Az iskolakezdés megkönnyítése és a forgalom gyorsabb lefolyása, ugyanakkor az önkormányzati utak állagának védelme érdekében a következő ideiglenes, az útépítés időtartamára szóló forgalmi rend módosítás mellet döntött az önkormányzat:

 1. A Kőkút köz – Komáromi utca kereszteződésében a Komáromi utcán lévő „Mindkét irányból behajtani tilos!” „ kivéve célforgalom” közúti jelzőtáblák letakarásra kerülnek annak érdekében,  hogy a Kőkút közből kihajtani kívánó gépjárművek a Kossuth tér érintésével szabályosan tudják elhagyni a területet, és ne a Komáromi utca – Május 1. úti csomópontot terheljék.
 2. A Kőkút közben a jégcsarnok melletti egyirányú szakaszt ideiglenes kétirányúvá tesszük – a jelenlegi haladási irány elsőbbségének megtartásával –, hogy a Május 1. útról a csarnok felé behajtó gépjárművek szintén ideiglenesen a Kőkút köz felé is el tudjanak távozni, amennyiben a Május 1. út felé bedugul a forgalom.
 3. A Fazekas utcában a Tanoda tér és az Eötvös utca közötti szakaszon mindkét oldalon a „Megállni tilos” közúti jelzőtábla kerül kihelyezésre, hogy a Fazekas utcai megnövekedett forgalom főleg a reggeli órákban akadálytalan legyen.

Az iskolák környezetében a rendőrség, a polgárőrség és a közterület felügyelet jelen lesz, segítik a közlekedés, a gyalogosok átkelését. A gépjárművel közlekedők számoljanak azzal, hogy a menetidő megnövekedhet, ezért időben induljanak el.

 • Kérjük a közlekedők türelmét és odafigyelését!
 • Kérjük a szülőket, hogy éljenek azzal a lehetősséggel, hogy az önkormányzat minden tatai és Tatán tanuló diáknak ingyenes buszbérletet biztosít, és elsősorban a felsőbb évfolyamos diákok busszal közelítsék meg az iskolájukat!
 • A gépjárművel közlekedőket kérjük továbbá, hogy segítsék az autóbuszok közlekedését a megállókból való kiengedéssel, a besorolásoknál az autóbuszok beengedésével.

Reméljük, az útépítések befejeztével egy szépen megújult, biztonságosabb környezetben tudunk közlekedni. Köszönjük a türelmüket!

Tata Város Önkormányzata