A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Megkezdődött a bölcsődei szakemberek zenei neveléshez kapcsolódó képzése Tatán

A piarista rendház épületében elkezdődött az EFOP-1.9.9-17-2017-00006 „Bölcsődei szakemberek szakmai fejlesztése a tatai járásban” című projekthez kapcsolódó zenei nevelés a bölcsődében elnevezésű, bölcsődei kisgyermeknevelőknek szóló 30 órás akkreditált tanfolyam.

A Tatai Közösségi Felsőoktatási Képzési központban zajló tanfolyam négy alkalomból áll, a következő hónapban pedig a képzés egy újabb 30 órás oktatással folytatódik majd.

A tanfolyamon a Tatai Csillagsziget Bölcsőde, a Juniorka Alapítványi Bölcsőde, valamint Baj, Naszály és Kocs bölcsődéjének kisgyermeknevelői, pedagógusai, vezetői vesznek részt.

A tanfolyam célja a kompetencia fejlesztés a Kodályi zenei nevelési elvek és módszerek alkalmazására. Az elméleti anyag mellé a képzés során számos gyakorlati elem is épül: ének, dal, mondókák, ringatók, furulyázás, a bölcsődés korosztály életkori sajátosságainak megfelelően. Emellett új és változatos szakirodalommal is ismerkedhetnek a résztvevők.

A pedagógusok, kisgyermeknevelők örömmel és érdeklődéssel vesznek részt a képzésen, hiszen az ismeretek frissítése, bővítése mindenki számára - gyermekeknek és nevelőknek - egyaránt fontos.