A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Varázshegy – a döntővel folytatódik az iskolatörténeti vetélkedő

Az 1989-ben megalapított Tatai Gimnázium Öregdiákjainak Egyesülete idén is szeretne a város és az iskola javát szolgáló programmal bekapcsolódni Tata kulturális életébe.

Körmendi Géza alapító elnök szellemiségét őrizve, a várostörténeti évfordulóra (Tata és Tóváros egyesítésére) emlékezve iskolatörténeti vetélkedőt rendeznek, melynek célja, hogy a gimnáziumnak a város életében betöltött szerepére irányítsa a figyelmet. Az 1765-ben alapított piarista iskola, majd az ennek örökébe lépő Eötvös József Gimnázium a város legjelentősebb iskolája, országosan ismert, kimagasló eredményeket elért oktatási intézménye, amely polgárait nevelte, egyetemre bocsátotta, s amely számos tudós, író, művész alma matere volt.

A vetélkedő címe: Varázshegy, amely a tópart fölötti mésztufa sziklán magasodó, gyönyörű épületre utal, de megfogalmazza a tudás varázslatát is, és a mindenkori diákok tiszteletét a tekintélyes iskola iránt.

A vetélkedő a gimnáziumról szól - múltjáról, történetéről, a főgimnázium 1912-vel kezdődő virágzásáról, valamint az Eötvös József Gimnázium múltjáról és jelenéről, jeles tanítványairól, tanárairól.

A vetélkedőre jelentkezett csapatok összetétele vegyes: volt és mai diákok teszik ki a négy fős keretet, s a jelenlegi tantestület is indított csapatot. A nyár folyamán lezajlott, játékos, online fordulók után 8 csapat mérkőzik meg a döntőben, amely október 13-án szombaton 15:00 órakor lesz, a gimnázium dísztermében. A zsűriben és a közreműködők között a tudományos életben, a művészet területén hírnevet szerzett, egykori öregdiákokat köszönthetnek majd.

CsatolmányMéret
Kép ikon Varázshegy-meghívó 2.jpg170.65 KB