Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

Anyatejes Világnap Tatán

Augusztus első hete a Szoptatási Világhét. Tatán minden évben hagyományosan augusztus 1-jén az Anyatejes Világnap alkalmából közös napot szervez a város önkormányzata és a védőnői szolgálat, valamint a gyermekorvosok.

Ezen a napon előadásokat hallgathatnak meg, tanácsokat kérhetnek a születésre és a gyermeknevelésre vonatkozóan az édesanyák és leendő édesanyák. Beszélgethetnek, találkozhatnak egymással, tapasztalatokat cserélhetnek, segítséget kérhetnek a szakemberektől. Tatán a „Gyermekbarát város” program egyik eleme az egészségmegőrzés, a prevenció, a védőoltások, az egészségügyi szűrővizsgálatok területe, melynek fontossága az utóbbi időben egyre jobban előtérbe kerül. Ennek a programnak a szerves része az anyatejes világnap. Felhívja a figyelmet a csecsemők egészségügyi kérdéseire, segít eligazodni a szülőknek, édesanyáknak a gyermeknevelés kezdeti szakaszában. Idén is a Piros bölcsőde ad helyszínt az eseménynek. Anyatejes világnap szakmai napja iránt Tatán az utóbbi időben egyre nagyobb az érdeklődés. A városban dolgozó védőnők óriási szerepet vállalnak a rendezvény megszervezésében, lebonyolításában, melyért köszönet illeti őket. Idén az Anyatejes Világnapnak az Új úti Piros Bölcsőde ad otthont, augusztus 1-jén 10.00 órakor. (Tata, Új út 14.)
A rendezvényen a város vezetősége felhívást intéz a magyar polgármesterekhez, hogy csatlakozzanak az UNICEF „Gyermekbarát város” kezdeményezéséhez, illetve Tatához hasonlóan tegyék ingyenessé az évente egymillió gyermek haláláért felelős pneumococcus baktérium elleni védőoltást a 2 és 5 éves kor közötti gyermekek számára.
Az eseményen Dr. Németh Ágnes gyermekorvos és Schneiderné Diószegi Eszter tanácsadó előadásán keresztül ismerhetjük meg az anyatej jótékony hatását a gyermekek szervezetére.