Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

Helyi televíziós szakemberek találkoztak Tatán

November 9-én városunkban rendezte őszi, egynapos találkozóját és közgyűlését a Helyi Televíziók Országos Egyesülete (HTOE) az Új Kajakház Ökoturisztikai Központban.

A Helyi Televíziók Országos Egyesületének alapvető célja, hogy a már működő és az újonnan alakult tagtelevíziók munkáját támogassa szakmai, jogi és gazdálkodási szempontból, és segítséget nyújtson a hatóságokkal, mindenekelőtt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósággal (NMHH) kapcsolatos feladatok, problémák megoldásában. Az évenként kétszer, mindig más-más településen zajló országos találkozóikon az összejövetel aktuális témája mellett külön fórumlehetőséget kapnak az NMHH képviselői, akik a helyszínen válaszolnak a helyi televíziók képviselőinek kérdéseire. Gyakorlati haszna ezeknek a fórumoknak, hogy az NMHH egyre inkább odafigyel a helyi televíziók speciális helyzetére, s kikéri a HTOE vezetőségének véleményét a tagtelevíziókat érintő kérdésekről.

A HTOE másik fontos célja az országos és térségi szakmai továbbképzések szervezése, lebonyolítása, valamint feladata a helyi televíziókat érintő jogszabályok létrehozásában és végrehajtásában való közreműködés, a tagtelevíziók érdekeinek képviselete. Az egyesület tevékenysége igen szerteágazó, de legfőbb célja ugyanaz maradt: megteremteni és erősíteni a helyi televíziós öntudatot, összefogni és egységében szakmailag, gazdaságilag erőssé, a médiapiacon pedig jól eladhatóvá tenni őket.

Petzke Ferenc a Tatai Televízió főszerkesztője, az egyesület elnökségi tagja a rendezvénnyel kapcsolatban elmondta: - A Tatai Televízió 1994 óta tagja az egyesületnek, amely alapvetően érdekképviseleti szerv és számos olyan dokumentumot készítenek el közösen, melyek a törvényi előírásoknak megfelelő működést garantálják. Vannak olyan, az egyesület által készített produkciók, amelyeket a Tatai Televízió is a műsorára tűzhet, és közösen igyekeznek reklámfelületeket is értékesíteni.

Lovass Tibor az egyesület elnöke a tatai találkozón úgy nyilatkozott: - nagyon örülnek annak, hogy ismét Tatán lehetnek, hiszen tíz évvel ezelőtt már volt itt egy közgyűlésük. A november 9-i esemény egyik legfontosabb témája a tisztújítás volt, mivel több elnökségi tagnak lejárt a három éves mandátuma. Emellett egy jelentős jubileumra is készülnek, hiszen a HTOE 2019-ben ünnepli 30. születésnapját. Ebből az alkalomból egy nagyszabású rendezvénysorozatot terveznek, ami egy szakmai konferenciával zárul jövő ősszel, év közben pedig egy országos roadshow keretében olyan eseményeket szerveznek, melyekkel  még jobban fel tudják majd hívni a figyelmet a helyi televíziózás értékeire. Ennek a programsorozatnak a tervezése is kiemelt téma volt az őszi, tatai találkozón.

A 90 tagot számláló egyesület összejövetelén Michl József polgármester köszöntötte a résztvevőket, majd az NMHH-fórum mellett szakmai előadásokat hallhattak az érdeklődők, végül a program a közgyűléssel zárult.