A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Tovább szépült a Fazekas Iskola

Az „Iskolai épületek és udvarok felújítása, korszerűsítése EFOP-4.1.3-17” projektek keretében 23,66 millió forint pályázati összegből valósult meg az a fejlesztés, mely a jövőben a Kőkúti Általános Iskola Fazekas utcai Tagintézményébe járó diákok mindennapjait szolgálja és teszi biztonságosabbá.

 

Az „Élhetőbb Fazekasért” elnevezésű projekt kivitelezése a nyár folyamán kezdődött, az átadásra november 16-án került sor.

Vereckei Judit a Tatabányai Tankerületi Központ igazgatója, a Menner Bernát Zeneiskola dísztermében rendezett ünnepségen elmondta: - több mint egy év telt el azóta, hogy bejelenthették, a tankerület sikeresen pályázott egy uniós programra. Ennek a programnak az volt a célja, hogy az iskolákban különböző fejlesztéseket, felújításokat tudjanak végrehajtani. A tankerület azért nyújt be pályázatokat ilyen programokra, hogy olyan környezetet alakítson ki, amely esztétikus, megfelel a mai kor követelményeinek, és ahová szívesen járnak a gyerekek és a pedagógusok.

Kőhalmi Zoltán, a Kőkúti Iskola igazgatója az átadáson úgy nyilatkozott: - pár évvel ezelőtt 10 osztályban 150 gyermek volt a Fazekas Iskolában,  ahol ma 9 osztályban több mint 200 gyermek tanul. A belső megújulás mellett folyamatos fejlesztésekkel javult a mögöttünk álló időszakban az intézmény felszereltsége, infrastruktúrája, például az önkormányzat bővítette az iskolaudvart, és egy sportsátrat is sikerült beszerezni. A mostani beruházás tovább emeli az iskola színvonalát, és otthonosabbá is tette az intézményt.

A nyáron elkezdődött pályázati fejlesztés elemei:

Tetőtér: ablak és rolócsere, laminált padló, festés négy tanteremben.

Folyosók, lépcsőház: járólapozás, festés, javítások a földszinten, valamint az 1. és 2. emeleten.

Külső lépcsők: csúszásmentes járólapozás mindkét bejárati lépcsőn.

Udvar: aszfaltozás-kiegyenlítés, mászóka és csúszda telepítése, és az udvar feltöltése homokkal valamint földdel.

Bencsik János országgyűlési képviselő a helyszínen köszöntőjében kiemelte: - amit valamikor régen létrehoztak, nem kell eldobni vagy lecserélni, mert ha jó vagy megjavítható, akkor újra kell álmodni, fel kell újítani. Bencsik János emlékeztetett arra, hogy a helyszínen található mindkét épületre jutott figyelem, hiszen a Menner Bernát Zeneiskola saját költségvetéséből fordítottak pénzt arra, hogy a tetőszerkezetet megerősítsék, és a zeneiskola biztonságos tetőfedést kapjon.

Robozné Schőnfeld Zsuzsanna a Humán és Ügyrendi Bizottság elnöke a helyszínen az önkormányzat nevében mondott köszönetet mindazoknak, akik a fejlesztés megvalósításában részt vettek. A bizottsági elnök hangsúlyozta: - a városnak már a Magyary tervben is megfogalmazott fontos célja az, hogy a tatai intézmények épületei elég figyelmet, támogatást kapjanak, és az igényeknek megfelelően időről-időre korszerűsödjenek.

Popovics György, a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés elnöke a megye  minden polgárának üdvözletét hozta el az ünnepélyes átadóra és elmondta: - egy uniós pályázatról van szó, melynek felhasználásáról a kormány döntött, a tankerület a pénzt szétosztotta az iskolák között, segített a város és a Megyei Önkormányzat, az iskola pedig a beruházás során végig együttműködött, és támogatta a gördülékeny kivitelezést. Ez a munka tehát szép példája annak, hogy képesek vagyunk egy cél érdekében összefogni, és egy irányba haladni - fogalmazott Popovics György.

Az ünnepségen a Fazekas Iskola diákjai adták elő műsorukat, majd segítettek a nemzeti színű szalag átvágásában is.