A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Augusztus 22-től Barokk Fesztivál várja az érdeklődőket Tatán

A 9. Barokk fesztivál 4 mûvészeti mûfajban kínál színvonalas programokat az érdeklõdõ mûvészetbarátoknak: zene, képzõmûvészet, tánc, irodalom-színház. A helyi mûvészeti együttesek mellett nemzetközi hírû mûvészekkel is találkozhat a nagyérdemű. A szervezők célja, hogy Tata csodálatos természeti adottságait kihasználva minél több helyszínen és minél nagyobb közönségnek mutathassák meg mûvészeti kincseiket.

A Barokk Fesztivál 9 évvel ezelőtt Szatmári Sarolta kezdeményezésére indult el. Schmidt Mónika, az Esterházy énekegyüttes vezetője szervezte éveken keresztül nagyon színvonalas barokk programokat. Az utóbbi két fesztivált már a Concerto Kht rendezi nagy örömmel. A 9. Barokk fesztivál 4 művészeti műfajban kínál színvonalas programokat az érdeklődő művészetbarátoknak: zene, képzőművészet, tánc, irodalom-színház. A helyi művészeti együttesek mellett nemzetközi hírű művészeket hívtak meg a programokra.
A "Tata Barokk emlékei" pályázatot művészetbarát diákok és felnőttek részére írták ki önálló alkotás elkészítésére fotó, rajz, vagy festmény formájában. Hogyan látja és éli meg, hogyan értékeli Tata város polgársága a barokk kor építészeti emlékeit. Az alkotásokat helyi művészek értékelik majd. ( Lévai Ádám képgrafikus és Muzsnay Ákos grafikusművész) ) Az alkotások beadási határideje: 2008. augusztus 15.
A díjazott alkotásokból kiállítást rendeznek a Magyary Zoltán Művelődési Központ galériájában, itt történik az ünnepélyes díjátadás a fesztivál utolsó napján. A 9. Barokk Barokk Fesztivállal egyidejűleg szervezik meg 2. alkalommal a Nemzetközi Zenei Mesterkurzust világhírű művésztanárok irányításával. A kurzuson résztvevő növendékek aktív szereplői lesznek a fesztivál programnak.
A 9. Tatai barokk Fesztivál augusztus 22-től 30-ig várja az érdeklődőket.

A prgramokről bővebb információt a csatolmányban találnak!

CsatolmányMéret
PDF ikon plakat_barokk2008-1.pdf1.01 MB