Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

Jelentős felújítások a nevelési, oktatási intézményekben Tatán

Tatán az önkormányzat közoktatási intézményeiben hamarosan befejeződnek az idei évi nyári felújítási munkálatok. Ebben az évben az intézmények belső és külső felújítására közel 40 millió forintot fordítottak.

Erre szükség is volt, hiszen az óvodák, bölcsődék és iskolák felújítására az elmúlt években mindössze csak 15-20 millió forintot költött az előző önkormányzat. A legnagyobb változást szeptembertől a Fürdő Utcai Óvodába láthatják a szülők és gyerekek, hiszen itt a teljes tetőcsere megtörtént, ez az első üteme az intézmény felújításának. Jövőre az önkormányzat az óvoda külső homlokzatának a felújítását tervezi.
A Geszti Óvodában is kicserélték a teljes fűtési rendszert, itt is felújították a vizesblokkokat. A Piros Óvodában régóta gondot okozott, hogy vizesedtek a falak, ezért itt kiváltották a belső vízvezetékrendszert. Az Új Úti Bölcsődében pedig befejeződött a több éve tartó fűtéskorszerűsítés. A Kertvárosi Óvodában idén a csoportszobák burkolatait cserélte ki az önkormányzat.
Tatán nemcsak a bölcsődék és óvodák, hanem az általános iskolák is megújultak. A Kőkúti Általános Iskolában felújították a tornatermi öltözőket, zuhanyzókat és elkezdődött az udvar burkolatának a felújítása is, mely jövőre is folytatódik. Itt jó ütemben halad a tanuszoda építése, melyet 2009. január 1-jén át kell adni az uszodahasználó gyermekeknek. A Kőkúti Általános Iskola Fazekas Utcai Tagintézményében befejeződtek az átalakítási munkálatokat, új nevelőtestületi és egyéb irodákat alakítottak ki, viszont még hátravan a vizesblokkok felújítása.
A tatai önkormányzat ebben az évben minden nevelési és oktatási intézmény felújítására jelentős összeget fordított.
Ha az elkövetkezendő két évben hasonló nagyságrendű felújítást tud biztosítani az önkormányzat, akkor 2010-re jelentősen megszépülnek a tatai óvodák és iskolák.
A város nemcsak saját költségvetéséből igyekszik megújítani intézményeit. Energiatakarékos felújításra eddig 7 intézményre nyújtottak be pályázatot. Ha sikerrel járnak, akkor a Kőkúti Általános Iskolában, a Fazekas Utcai Általános Iskola régi épületében, a Vaszary János Általános Iskolában, a Talentum Általános Iskolában, a Geszti Óvodában, a Piros és a Fürdő utcai Óvodában megvalósulhat a hőszigetelés, az ablakok cseréje és a fűtéskorszerűsítés.
Az önkormányzat a Bartók Béla Óvoda és a Kuckó Óvoda helyett egy új korszerű intézmény építésére adott be pályázatot. Ha a pályázat nyer, akkor ennek építése 2009-ben valósulhat meg.