A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Ülésezett a Kistérségi Társulási Tanács

Január 31-én a Városháza dísztermében ülésezett a Tatai Kistérségi Többcélú Társulási Tanács.

Az év első találkozóján hét napirendi pontban tárgyaltak. Az új év munkája hagyományosan a költségvetés elfogadásával indult, a büdzsé legnagyobb részét továbbra is a kistérség két nagy intézményének, a Tatai Kistérségi Időskorúak Otthonának és a Szociális Alapellátó Intézménynek a költségvetése teszi ki.

Az ülésen egyeztettek a Tatai Kistérségi Időskorúak Otthona fejlesztésének szakmai tervéről. Ezzel kapcsolatban Michl József a Társulási Tanács elnöke elmondta: - a szociális otthon Kocsi utcai épületére újra meg kellett kérni a működési engedélyt, de sajnos hosszú távon az ingatlan nem tud időskorúakat ellátó intézményként működni, ezért a Társulási Tanács azt tervezi, hogy egy új szárnyat építenek a Fényes fasori idősotthonhoz. Erre eddig nem volt még pályázati lehetőség, de a tervek már elkészültek, hiszen jelentős a várólista a Fényes fasori otthonba, általában a bentlakókkal megegyező a jelentkezők száma.

Az idősotthon több napirendi pontban is érintett volt, az ülésen ugyanis szavaztak a térítési díjának inflációt követő, kismértékű emeléséről is. Emellett a Társulási Tanács pályázat kiírásáról döntött a Szociális Alapellátó Intézmény vezetői posztjára, miután Székely Csaba igazgató közös megegyezéssel távozik az intézmény éléről.

A januári ülésen a Tanács tagjai megismerkedtek dr. Mózes Istvánnal, aki Vámosiné Illés Márta nyugdíjba vonulása után a jövőben ellátja majd a Tatai Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályának vezetői feladatait. Munkájához jó egészséget és sok sikert kívánunk!