A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Karate versenyek sora kezdődött Tatán a hét végén

Február 5-én az Ádám Sándor Sportcsarnok adott otthont annak a meghívásos regionális karate versenynek, amelyet a Shotokan Kölyöksárkányok Sportegyesület rendezett.

Kerekes Balázs a Kölyöksárkányok elnöke elmondta. hogy a karate a második legnépszerűbb sport hazánkban a labdarúgás után, az MLSZ – t követően a legtöbb tagja a Karate Szövetségnek van, és egyre többen gyakorolják ezt a tradicionális mozgásformát Tatán és környékén is.

Ezt bizonyítja, hogy a versenyen 13 csapat mintegy 140 versenyzővel képviseltette magát formagyakorlat, technikai gyakorlat és játékos küzdelem kategóriákban. Takács Róza az egyesület alelnöke elmondta, hogy a nevező csapatok vezetői örömmel fogadták ezt az új szervezésű versenyt, mivel kitűnő lehetőséget ad az országos megmérettetésekre való felkészülésre, hiszen azok  tavasszal zajlanak majd, és a gyerekeknek minden lehetőséget célszerű megadni ahhoz, hogy a versenyrutint mielőbb megszerezzék. A résztvevők arra buzdítottak bennünket, hogy minden évben rendezzük meg ezt a versenyt, mert az érdeklődés várhatóan évről-évre egyre nagyobb lesz – nyilatkozta Takács Róza.

Városunkban több helyszínen folyik a karate oktatása, több stílusszervezet is képviselteti magát. A Kölyöksárkányok egyre nagyobb létszámmal tartják edzéseiket, az Új úti Iskolában hétfőn és csütörtökön 17:00 órától várják a mozogni vágyó fiatalokat, felnőtteket, valamint a hölgyek számára egy karate elemekre épülő aerobik  “karaterobik” edzést is kínálnak. Céljuk a karate népszerűsítése és a mozgáskultúra fejlesztése, mottójuk: Mozogj, mosolyogj!

A hétvégi eseménnyel egy nem tudatosan egyeztetett és szervezett versenysorozat indult el Tatán, hiszen a Renmei SE szervezésében a következő két hétvégén a Güntner Aréna Városi Sportcsarnokba várják az érdeklődőket: február 9-én rendezik a VI. Renmei Kupát, majd február 16-án a Kyokushin Magyar Bajnokságot.