A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Gratulálunk Tata legeredményesebb sportolóinak!

Február 18-án a Güntner Aréna Városi Sportcsarnokban rendezték városunk hagyományos Sportdíj-átadó ünnepségét.

 

A minden év februárjában sorra kerülő eseményen Tata Város Önkormányzata fejezi ki elismerését Tata sportolói, és a sport területén dolgozó szakemberek iránt. Idén több mint 330 sportoló, edző, testnevelő kapott emlékérmet, akik Európa Bajnokságon, Világbajnokságon 1.-6. helyezést, vagy Magyar Bajnokságon valamint Diákolimpián 1.-3. helyezést értek el 2018-ban. Az idei év díjazottai 26 sportegyesületben sportolnak 21 sportágat képviselve, köztük 86 magyar bajnok, 2 EB és 4 VB dobogós vehette át az érmet.

Az eseményen a díjakat Somfai Péter párbajtőrvívó, Michl József polgármester, dr. Beró Henrietta alpolgármester, és a képviselő-testület megjelent tagjai: Sasvári Beáta, Gerébi Ákos, Kovács Attila, és Purgel Zoltán adták át. A helyszínen Michl József köszöntőjében elmondta: - egy város életében külön megbecsülést érdemel minden olyan közösség, amely hozzátesz a város hírnevéhez, elismeréséhez. Így van ez a sportban is, amely jelentős  közösségteremtő erővel bír, hiszen a fiatalok a különböző egyesületekben, szakosztályokban találkoznak először igazán a civil élet szabályaival, a kötelezettségekkel, feladatokkal és a közösségben való élettel. Ezért külön köszönet jár az edzőknek és tanároknak, akik a közösségépítés terén is sokat dolgoznak, ezzel segítve Tata további erősödését – fogalmazott a városvezető. Michl József hozzátette: - nagyon büszkék vagyunk minden tatai sportolóra, akiknek sok örömet és szép eredményeket kívánunk ebben az évben is.

Az idei Sportdíj-átadón Hanesz József a Tatai Atlétikai Club elnöke a TAC utánpótlás sportolóinak Tehetségdíjakat adott át, valamint külön elismerést kapott a tatai Sínen Túliak Baráti Társasága, a nemzetközi sárkányhajó versenyeken 2018-ban elért eredményeiért.

Tata Város Önkormányzata minden évben különböző, egyedi tervezésű emlékéremmel ajándékozza meg a kitüntetett sportolókat. Az idei érem a szegedi ÉremVerde munkája, melyen a Kossuth tér szerepel.

Az ünnepségen közreműködött Jenei Márta és Lőrincz Álmos, az Eötvös József Gimnázium diákja.

Gratulálunk a tatai sportolóknak, munkájukhoz jó egészséget és sok sikert kívánunk 2019-ben is!