Ingyenes a boldogító igen a tataiaknak

Tata város vezetése számára fontos, hogy az ifjú párok a boldogító igent a polgári esküvő keretén belül a családtagok, barátok, vendégek jelenlétében méltóságteljes, ünnepélyes körülmények között mondják ki.

Anyakönyvvezetőink magas szakmai felkészültséggel rendelkeznek, és készséggel állnak a házasulandók rendelkezésére annak érdekében, hogy életük kiemelt ünnepi eseményén minden az elvárásaik szerint valósuljon meg.

2019. január elsejétől díjmentes Tatán a házasságkötés, amennyiben a házassági szándék bejelentésekor a jegyespár legalább egyik tagja bejelentett tatai lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkezik, vagy születési helye Tata. A hétköznap tartott, munkaidő alatti házasságkötések eddig is ingyenesek voltak, ezeket általában szűk családi körben tartják. A díjmentesség nemcsak a városháza dísztermére, hanem a külső helyszíni szertartásokra is vonatkozik, hiszen az anyakönyvvezetők továbbra is vállalják a polgári esküvő megtartását a jegyespár által választott, az esemény méltóságát biztosító helyszínen.

Magyarországon bármelyik településen összeházasodhatnak a jegyespárok, nem szükséges ezt lakóhelyükön megtenniük. Nagy örömünkre a házasulandók közül az ország egész területéről igen sokan választják Tatát házasságkötésük helyszínéül. Számukra a fizetendő térítési díj a hivatali munkaidőn kívül a városházán tartott szertartás esetében 15 000 Ft. Ha munkaidőn kívül, külső helyszínen szeretnék esküvőjüket megtartani, akkor 40 000 Ft a fizetendő összeg.

Továbbra is nagy szeretettel várjuk a házasulandó párokat városunkban!

Jenei Márta
anyakönyvvezető