A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Sikeres évet zártak a tatai sporthorgászok

A Magyary Zoltán Művelődési Központban rendezte éves közgyűlését a Tatai Sporthorgász és Környezetvédő Egyesület március 9-én.

 

A szervezet 1929-óta  működik nonprofit sportegyesületként, a működéshez szükséges költségeket alapvetően a tagság által befizetett tagdíjból, az értékesített napijegyek bevételeiből, az általuk szervezett és lebonyolított versenyekből, valamint pályázatok útján elnyert és szponzoroktól kapott pénzkeretekből biztosítva.

Egyik legfontosabb feladatuk tavaly a halasítás volt, ennek során több alkalommal telepítettek halat a Cseke-tóba. Berena Béla elnök a helyszínen úgy nyilatkozott: - akkor mondható sikeresnek az egyesület munkája, ha a horgászok elégedettek, ez pedig a fogási eredményeken múlik. Összességében elmondható, hogy a vezetőség jó munkát végzett, hiszen 64 mázsa halat telepítettek a tóba, ebből a tagok átlagosan 40 kilós fogási eredményeket értek el, ami országos szinten is jónak mondható. Berena Béla hozzátette: - Az egy éve megújult közösség feldolgozva az elődök tapasztalatait 2018-ban megújította az egyesület szellemiségét, és takarékos gazdálkodást folytatott. A tagságból 253-an jogosultak szavazásra, az ifjúsági horgászaik száma 14-re, a  gyermek horgászaiké pedig 31-re emelkedett.

Az elmúlt év mozgalmasan telt az egyesület számára, hiszen többek között 9 horgászversenyt rendeztek, szerepet vállaltak a Nagy Sportágválasztón, hatékony lépéseket tettek a vízminőség javítása, a tó vízszintjének üzemi szinten tartása érdekében, valamint különböző tanfolyamokon, továbbképzéseken és konzultációkon vettek részt.