A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Sikeres volt a tatai Nemzetközi Túra

Március 16-án Tatán az IVV gyalog túrán 266-an indultak el valamelyik választott távra, a borús és esős idő dacára.

A szervezők: Tata Város Önkormányzata, a Tatabányai VOLÁN SE és a TAC a rajtot és a célt a már közkedvelt helyszínen, az Új Kajakház Ökoturisztikai Központ mellett helyezte el. A TAC szabadidősport és természetjáró szakosztályának önkéntesei a 7, a 10 és a 20 km-es útvonalakat is felújították, a Városkapu Zrt. jóvoltából pedig a Tatai Fényes Tanösvényre is ellátogathattak a résztvevők. Az IVV nemzetközi naptárában már 21 éve szerepel a Tatai Túra, melynek résztvevői közül sokan összekötötték a gyaloglást egy kis városi sétával.

A rendezők serleggel jutalmazták a legaktívabb természetjáró tagszervezeteket, így a Komárom Városi SE-t, a Győri Vasutas SE-t és a Bakony TE-t is. Az idén ősszel a franciaországi IVV Olimpiára készülők közül többen itt a tatai túrán találkoztak először Kaposvárról, Veszprémből, Sopronból és még számos más helyről érkezve. A célban a zsíros kenyér party is nagy sikert aratott.

Sokan búcsúztak úgy, hogy vissza jönnek Tatára nyáron is, és természetesen október első szombatján a Világ Gyalogló Napon!

Horváth Zoltán

KEM TJSZ elnök