Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

Közművelődési fórumot tartottak a Városházán

Az önkormányzat szervezésében közművelődési fórumnak adott otthont a Városháza díszterme március 22-én.

A jogszabályi környezet változása miatt az önkormányzatnak felül kell vizsgálnia a helyi közművelődésről szóló rendeletét, valamint át kell tekintenie a város közművelődési feladattervét és a közművelődési feladatellátásban részt vevő szervezetekkel korábban megkötött megállapodásokat.

Michl József polgármester a fórum kapcsán elmondta: - Az önkormányzat kulturális és közművelődési feladatokat ellátó cégének, a Városkapu Zrt.-nek jogszabályi kötelezettsége egy közművelődési kerekasztal megszervezése. Ennek első alkalmaként hívták össze a találkozót azon, a közművelődésben résztvevő szervezetek képviselőivel, amelyek az önkormányzattal is kapcsolatban állnak. A fórumnak az a célja, hogy teret adjon a tapasztalatcserének, a területen munkálkodók megismerjék egymás terveit, és persze a városvezetés is bemutathassa az elképzeléseit.

A megbeszélésen városunk közművelődési tevékenységet végző szervezeteinek vezetői gyűltek össze, akik a helyszínen elmondták véleményük, kéréseiket és  ajánlásokat fogalmaztak meg. A szakmai találkozó napirendi pontjai között szerepelt a közművelődési jogszabályváltozások ismertetése, és az NMI tájékoztatója a közművelődési kerekasztal működéséről.