A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

A tehetséggondozás volt a fő témája a márciusi óvodavezetői értekezletnek

Március 25-én délelőtt a piarista rendházban tartották soron következő ülésüket a tatai óvodák vezetői. A találkozó középpontjában ezúttal a tehetséggondozás és a képességfejlesztés állt.

 

A helyszínen Michl József polgármester és Acsainé Dávid Ágnes, a Tatai Rend-ház Kft. ügyvezető igazgatójának bevezetője után tájékoztatót hallhattak az intézményvezetők egy innovatív képzéssel kapcsolatos pilot programban való részvételről. A programról Dr. Benkő Szabolcs, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti és Hangszerképző Gyakorló Szakgimnáziumának igazgatója tartott előadást. Az EFOP-3.2.6-16 „A tanulók képesség-kibontakoztatásának elősegítése a köznevelési intézményekben” elnevezésű projektről Dr. Benkő Szabolcs elmondta: - a legfontosabb célja a programnak a különböző képességek megjelenítése, felfedezése és gondozása, ami a gyakorlatban a művészetoktatásban meglévő, gyermekekkel kapcsolatos módszertan megújításáról szól annak érdekében, hogy a pedagógusok minél eredményesebben kibontakoztathassák a gyerekek képességeit. Ez egy kiemelt állami projekt, melyet öt művészeti egyetem valósít meg, együttműködve a projektbe bevont partnerekkel. A csatlakozó intézmények módszertani képzésen, továbbképzésen vesznek részt, amit a pedagógiai programjukba is beépíthetnek és kipróbálhatnak.

A márciusi óvodavezetői értekezleten emellett a szivárványpeca nevű képességfejlesztő játékról tartott beszámolót Kárpáti Imre, majd Kulcsár Krisztina a Tatai Család és Karrier Pont szakmai vezetőjének előadása következett a CSAK Pont tevékenységéről, végül pedig az április végi Szent György - napi lovasünnepről osztott meg információkat a résztvevőkkel Straubinger Zoltán, a Tata és Térségbeli Lovasélet-fejlesztő Egyesület elnöke.