A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Idén is támogatja az önkormányzat a tatai vívókat

A Városháza dísztermében Michl József polgármester és Plásztán Attila, az OMS-Tata Iron Trade Vívó SE elnöke írta alá azt a támogatói szerződést, melynek alapján Tata Város Önkormányzata 2019-ben 2 500 000 forint vissza nem térítendő működési támogatást nyújt a sportegyesületnek.

 

A március 25-én aláírt szerződéssel kapcsolatban Michl József úgy nyilatkozott: - fantasztikus eredményeket értek el vívóink az elmúlt években, és nagy öröm, hogy gyakran hallunk Kun Anna, Esztergályos Patrik vagy Büki Lili hazai és nemzetközi sikereiről, de természetesen minden tatai vívóra büszkék vagyunk. A város képviselő-testülete ezért is döntött úgy, hogy a költségvetésből 2019-ben ismét támogatja az egyesületet. Emellett a helyi sportösztöndíj jóvoltából hárman is részesülnek személyes támogatásban az OMS -Tata Iron Trade versenyzői közül. A polgármester hozzátette: - elismerésre méltó az egyesület utánpótlás nevelése is, hiszen ennek nyomán itt Tatán a legkisebbektől kezdve a felnőttekig vannak vívóink.

Plásztán Attila a Városházán elmondta: - több mint 25 éve működik az egyesület, és csak az elmúlt 5 évben 16 EB, VB és ifjúsági olimpiai érmet nyertek a versenyzők, akik 25 alkalommal álltak ezidő alatt a dobogón a különböző nagy megmérettetéseken. Az egyesületben minden korosztállyal foglalkoznak, jelenleg három edző közreműködésével, melynek nyomán  magas szintű nemzetközi eredményeket érnek el. A gyerekek előtt áll most a diákolimpia,  amelyen tavaly háromezren indultak, emellett pedig a válogatottak is készülnek, Kun Anna az augusztusi, budapesti felnőtt világbajnokságra koncentrál, a kadet junior korosztályban pedig április közepén Lengyelországban rendezik a világbajnokságot, ahol szintén szerepelni fognak.

Az egyesület az önkormányzati támogatást működési költségekre, utazásra, eszközfejlesztésre fordítja, emellett a városvezetés év közben is segíti a vívókat, különböző események és utazási költségek alkalmi támogatásával.