Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

A megyei Értéktár-vetélkedő döntőjébe jutott a Tatai Református Gimnázium

Sikeresen lezajlott a megyei önkormányzat által szervezett Értéktár-vetélkedő online fordulója, melyben 28 iskola 37 csapata mérte össze tudását. Az eredményekből kiderült, melyik 7 csapat jutott tovább az áprilisi döntőbe, melyre Esztergomban kerül sor.

A korábbi sikeres vetélkedőt követően idén ismét Értéktár-versenyt indított az iskolák számára a megyei önkormányzat. A „Megismerem- Megszeretem-Megőrzöm 2” című kétfordulós vetélkedő célja ezúttal is az, hogy a fiatal korosztály jobban megismerje szűkebb és tágabb környezetének értékeit, ezáltal erősödjön kötődésük nemzetünkhöz, illetve később maguk is bekapcsolódjanak az értékgyűjtő, hagyományőrző munkába.

A vetélkedő első fordulójában megyeszerte egy időben egy online tesztet kellett kitölteniük a négytagú csapatoknak, 37 csapat: 12 általános iskolai és 25 középiskolai mérte össze tudását. A sikeres teljesítés feltétele volt a megyei értékek alapos ismerete – erről képfelismerési feladatokon, kvízen és keresztrejtvényen keresztül kellett számot adniuk a gyerekeknek. A végső megmérettetésre április közepén Esztergomban, a TSZC Bottyán János Szakgimnázium dísztermében kerül sor, amelyen az alábbi hét csapat szerepel: az általános iskolások közül a Hunyadi Mátyás Általános Iskola Oroszlány, az Arany János Általános Iskola Lábatlan és a Tatai Református Gimnázium 8. osztályosokból álló csapata. A középiskolák közül döntőbe jutott a Tatai Református Gimnázium, a TSZC Bánki Donát-Péch Antal Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája, valamint a TSZC Kereskedelmi, Vendéglátó és Idegenforgalmi Szakközép- és Szakiskolája. Rajtuk kívül megmérettetheti magát a legjobb eredményt elérő esztergomi iskola is, a TSZC Géza Fejedelem Ipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája. Őket írásbeli, szóbeli, számítógépes és gyakorlati feladatok várják, a döntőbe jutott csapatok ezúttal is értékes nyereményekkel gazdagodnak.

A verseny a Földművelésügyi Minisztérium által kiírt ”HUNG 2018” pályázatból, a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat szervezésében és a József Attila Megyei és Városi Könyvtár lebonyolításában jön létre.

Gratulálunk a tataiak kiemelkedő eredményéhez!

(Forrás és fotó: Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat).