A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Megnyílt a Tatai Művészeti Szalon

Március 26-án nagy sikerrel nyitotta meg kapuit városunkban a Tatai Művészeti Szalon a piarista rendház épületében. Az ünnepélyes megnyitón a Nemzetközi Magyar Zongoranégyes hangversenyét hallgathatták meg az érdeklődők, akik megtöltötték a rendház nagytermét.

A Művészeti Szalon megalapításával a szervező Tatai Rend-ház Kft. és a Concerto Nonprofit Kft. lehetőséget szeretne biztosítani arra, hogy a mindennapok gyors rohanásában kicsit megálljunk és megpihenjünk, miközben művészeti élményekkel töltődünk.

Acsainé Dávid Ágnes, a Tatai Rend-ház Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: - régi ötlet a művészeti szalon megalapítása, melyet több éves tervezés előzött meg, hogy a Tatán élő és jelentős értékeket felmutató művészek olyan alkalmakat teremthessenek, amelyeken keresztül megmutathatják magukat, és láttatni engedik munkásságukat, személyiségüket. A szalon egy kivételes lehetőség, ritka alkalom, amelyen a nézők és a művészek nem hétköznapi találkozása valósul meg – fogalmazott Acsainé Dávid Ágnes, hozzátéve, hogy a program konkrét tervezésének időszakában találkoztak Dezső Marianna zongoraművésszel, aki bekapcsolódott a közös gondolkodásba és a megvalósításba.

A piarista rendházban az eseményt a Tatai Művészeti Szalon fővédnöke, Michl József nyitotta meg. A polgármester a helyszínen úgy nyilatkozott: - Tata a művészetek terén is bővelkedik programokban, és ezt most tovább gazdagítja annak a tervnek a megvalósítása, amelynek során lépésről-lépésre sikerül megújítani a piarista rendházat, s az épület a helyi művészeti élet egy olyan helyszínévé válik, ami új színfoltot jelent a város életében.  

A szalon nyitókoncertjén fellépett a Nemzetközi Magyar Zongoranégyes: Sebestyén Katalin (hegedű), Ribli Ilona (cselló), Dezső Marianna (zongora) és Krähling Dániel (brácsa) közreműködésével. Dezső Marianna a programmal kapcsolatban elmondta: - nagyon szereti azokat a komplex művészeti tereket, ahol jelen vannak a társművészetek, és olyan gondolkodó emberek gyűlnek össze, akik szívesen beszélgetnek is a művészeti élményeikről. A szalon ezért  nagyon fontos közéleti és közösségépítő teret ad azoknak, akik szeretik a művészeteket – fogalmazott a zongoraművész.

A Tatai Művészeti Szalon a folytatásban rendszeres eseményekkel várja a tataiakat - idén négy alkalommal - a piarista rendházban, ahol a különböző koncertek mellett a tervek szerint más művészeti ágak képviselői is bemutatkoznak majd.