A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Idén is támogatja az önkormányzat a Hódy Sportegyesületet

Április 2-án a Városháza dísztermében támogatási szerződést írt alá Tata Város Önkormányzata képviseletében Michl József polgármester, valamint a Tatai Hódy Sportegyesület elnöke, Hódy Kálmán.

Az önkormányzat a szerződés alapján az elmúlt évekhez hasonlóan idén is 3 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújt a sportegyesületnek.

Hódy Kálmán a 120 fős egyesület elnöke a Városházán elmondta: - Elsődleges bevételüket a tagdíjak adják, ehhez járul hozzá a város támogatása, és ha van rá lehetőség akkor pályázatokat nyújtanak be az MKKSZ felé. Több szakágban folyik a munka az egyesületnél, a zászlóshajó természetesen a kajak-kenu, de mellette sárkányhajósok, úszók és jégkorongozók is edzenek. Jelenleg a kajakosok a legeredményesebbek, ők vannak a legtöbben, köztük több magyar bajnoka is van a Hódy SE-nek, a jégkorongozók még most bontogatják a szárnyaikat, a sárkányhajós szakág is fiatal, de már nyertek magyar bajnokságot – tájékoztatott Hódy Kálmán.

Michl József polgármester a támogatási szerződéssel kapcsolatban úgy nyilatkozott: - Tata nem csak az élővizek, hanem a vízi sportok városa is, és  nagy öröm, hogy Császár Attilának és elődeinek erőfeszítései nyomán méltó módon megújult otthona van a kajak-kenu sportágnak. A városvezető hozzátette: - A tervek között szerepel további fejlesztés is a tóparton, hiszen a kajak-kenu komoly részt vállal abban az önkormányzati célkitűzésben, hogy minden tatai gyermek sportoljon.

Tata Város Önkormányzata a direkt pénzügyi támogatáson túl más módon is segíti az egyesület működését, többek között azzal, hogy munkájukhoz biztosítja az Új Kajakházat, illetve a városi sportösztöndíjasok között is minden évben szerepel sportolójuk.