A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

II. Szabó Szonja Paraképzőművészeti Biennálé és Para Boccia Emlékverseny Tatán

A Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ), Tata Város Önkormányzata és a Humanitas SE által közösen szervezett II. Szabó Szonja Para Boccia Emlékversenyt és Paraképzőművészeti Biennálét május 18-án és 19-én rendezik Tatán a Güntner Aréna Városi Sportcsarnokban.

A FODISZ „Több, mint sport” szlogenjének megfelelően, második alkalommal kerül idén megrendezésre a sportot és a művészetet összekapcsoló rendezvény, amelyen a két terület egymással karöltve, de önállóan is értékesen mutatkozhat meg.

Szabó Szonja, a 2016-ban, 38 évesen elhunyt súlyosan mozgássérült tatai képzőművész saját stílust teremtve alkotott. Tagja volt a Szájjal és Lábbal Festők Nemzetközi Szervezetének. Gyermekként több hazai és nemzetközi díjat nyert. 2013-ban Komárom-Esztergom Megye Príma Díjasa lett. Alapítója és aktív játékosa volt a Tatabányai Humanitás SE Boccia Szakosztályának, több dobogós helyezése mellett 2011-ben Magyar Bajnok volt. A szervezők a névnapjához közeli rendezvénnyel kívánnak emléket állítani Szonja mindannyiunk számára példaértékű életének.

A megnyitó időpontja: május 18. (szombat), 10.00 óra, helyszíne: Güntner Aréna Városi Sportcsarnok - Tata, Kőkúti köz 2.

A két esemény közös megnyitója, valamint a köszöntőbeszédek elhangzása után kerül sor a II. Szabó Szonja ParaKépzőművészeti Biennálé díjainak kihirdetésére és átadására. A Biennálén több mint 50 kiemelkedő, előzsűrizett kép jelenik meg, különböző sérültségben érintett alkotóktól. A kiállítás célja megmutatni a fogyatékkal élők körében rejtőzködő tehetségeket, elismerést adni nekik és példát, értékeket felmutatni az ép társadalom számára. A kiállítás anyaga a megnyitót követően átkerül az ÚJ KAJAKHÁZ ÖKOTURISZTIKAI KÖZPONT épületébe, ahol május 20-tól, egészen június 20-ig díjmentesen megtekinthető.