A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Átadták az idei Művészeti Díjakat

Június 16-án a Tatai Sokadalom színpadán került sor az idei Városi Művészeti Díjak átadására.

A díjakat a 2017/18-as tanévben kimagasló művészeti eredményeket elért tatai diákok és felkészítőik kapták, mind a csoportosan, mind pedig az egyénileg elért eredményeikért, országos és regionális versenyekről elhozott 1.-5. helyezésekért.  

Michl József polgármester a díjátadón köszöntőjében elmondta - Már hagyomány, hogy az önkormányzat minden esztendőben megköszöni azoknak a munkáját, akik művészeti, kulturális területen kiemelkedő eredményeket értek el. A köszönet azoknak a pedagógusoknak, művésztanároknak is jár, akik azt a többletet, segítséget adták, hogy a diákokkal a megszokott, kötelező iskolai munkán túl is foglalkoztak, hozzájárulva ezzel a városnak azon céljához, miszerint minden tatai gyermek sportoljon vagy valamilyen művészetet tanuljon az iskolai tanórákon túl. A városvezető külön köszönetet mondott a szülőknek is. Michl József ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: - Kivételesek azok a szülők, akik úgy gondolják, hogy a mai modern technológiai vívmányok használata mellett valami sokkal fontosabbat is át kell adnunk a gyermekeinknek, és ezért a művészet tanulásába komoly energiákat fektetnek.

A Tatai Sokadalomban 367-en kapták meg az elismerést, melyet idén Görözdi Géza tervezett. Gratulálunk a díjazottaknak az elért eredményekhez, munkájukhoz további sok sikert kívánunk!