Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

Víz, Zene, Virág Fesztivál június 28-30.

Június negyedik hétvégéjén Tatán rendezik a térség, és hazánk egyik legismertebb összművészeti rendezvényét, a 26. Víz, Zene, Virág Fesztivált.

 

Hét színpadon, valamint az Öreg-tó felszínén és a tatai vár vadregényes kertjében zajlanak az események: koncertek, kiállítások, vásárok, gyermekprogramok, versenyek. A háromnapos forgatag csúcspontja a hagyományos pénteki virágkötészeti verseny, a szombat esti műrepülő show, majd az azt követő, több tucat lámpással kivilágított csónakot és hajót felvonultató vízi karnevál, illetve a tűzijáték lesz.

A fesztivál nevében is igyekszik tükrözni értékeit.  A víz a környezetünk védelmét, az egyre fontosabbá váló ökológiai tudatosságot jelképezi. A zene a társadalmi befogadást, a toleranciát, a közösség felé való nyitottságot fejezi ki. A virág pedig a testi-lelki harmóniát jeleníti meg a rendezvényen díszletet, hátteret és keretet adva az eseményeknek.

A háromnapos fesztivál igazi kuriózum: zene, gasztronómia, egészség, sport, környezettudatosság, kézművesműhelyek – azaz szórakozás és értékközvetítés egyben, ahol minden korosztály talál kedvére valót. Az elmúlt években rendre sok-sok ezer látogató fordult meg az eseményen, így nem túlzás azt állítani: mára a népes hazai fesztiválmezőnyben egyedülálló gyermek- és családközpontú rendezvénnyel Tata és a Vízzene – ahogy sokan rövidítik a nevét – végérvényesen elfoglalta az őt megillető helyét a hazai fesztiváltérképen.

A fesztivál borlovagrendi köszöntővel, majd ünnepi megnyitóval kezdődik június 28-án, pénteken 19 óra 40 perckor a Várudvarban.

További részletek: http://vizzenevirag.hu/

Víz, Zene, Virág Fesztivál Egyesület