A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Tatán rendezi nyári táborát a Háló Mozgalom

A Kárpát-medence több régiójában 30 éve folyamatosan működő Háló Mozgalom és a keresztény szakmai köröket szervező Hetvenkét Tanítvány Mozgalom közösen szervezte meg idei, tizennyolcadik nyári táborát Tatán, az Öreg- tó partján július 28. és augusztus 4. között.

A táborba Magyarországon kívül a Kárpát-medence magyarok lakta vidékeiről is (Kárpátalja, Erdély, Partium, Délvidék, Felvidék) nagy számban érkeztek résztvevők, akik életkoruk szerint felnőtt, ifjúsági, tini és gyermek altáborokban külön programokon is részt vesznek.

A tábor témája a keresztény nagykorúság, mottója: „Teremjetek maradandó gyümölcsöt!” Az előadók, és beszélgetőpartnerek: Székely János püspök, Szocska Ábel gk. püspök, Gájer László atya, Sajgó Szabolcs SJ, Ádám Miklós atya, Makláry Ákos atya, Dávid Bea, Vecsei Miklós, ifj. Zlinszky János és  Dabóczi Kálmán. A hivatalos megnyitón július 29-én Michl József polgármester köszöntötte a Tatára érkezőket.

A tábor hat napján a keresztény nagykorúság számos területét bejárják a résztvevők olyan témákban, mint az érett istenkapcsolat és növekedés, hitünk fejlődése és közösség, tanítvány és mester kapcsolat, egyház és misszió, teremtett világ és szolgálat valamint a küldetés és úton levés.

A Fáklya u. 4 szám alatti helyszínen előadások, beszélgetések, közös imák és szentmisék, sport és kézműves programok, koncertek, színházi előadás és táncház tölti ki a táborozók napjait. A táborban augusztus 3-án szombaton 17:00 órától nyílt program keretében Dr. Veres András győri megyéspüspök tart záró szentmisét, melyre a szervezők szeretettel várják az érdeklődőket.

(Fotók: Kiss T. József)