A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Megkezdődött a munka a Tatai Művészeti Táborban

Lelkes, ifjú tehetségek gyűltek össze augusztus 5-én reggel a Bláthy Iskola kollégiumában, ahol megnyílt a 17. Tatai Tehetséggondozó Művészeti Tábor.

A tábort Tata Város Önkormányzata minden év augusztusában megszervezi a művészetek iránt érdeklődő tatai, szőgyéni, szovátai és magyarkanizsai fiataloknak. Osgyáni Zsuzsanna a tábor fő szervezője tájékoztatott arról, hogy az idei eseményen 27 gyermek vesz részt a művésztanárok kurzusain. A hagyományoknak megfelelően 2019-ben is két területen folyik a munka: szépművészeti és kézműves szekciókban, emellett a magyar történelemhez, irodalomhoz kötődő foglalkozásokon is részt vesznek a gyerekek.

Michl József polgármester a megnyitón elmondta: - a tábor legfontosabb üzenete az, hogy a Kárpát-medencében magyarok élnek a határok ellenére is, és nagyon jó dolog, hogy a határon túl élő gyerekek összetalálkozhatnak egymással, közös élményeket szerezhetnek, közösen alkothatnak, erősíthetik egymást. Nagy köszönet jár a testvértelepüléseinken élő szervezőknek, akik elhozzák Tatára a fiatalokat, a hazai szervezőknek, segítőknek és közreműködőknek, hiszen csak az ő közös munkájuk nyomán sikerülhet jól a tábor, és persze a Bláthy Iskolának is, amely kollégiumában otthont ad a táborozóknak – nyilatkozta Michl József.

A Tatai Tehetséggondozó Művészeti Tábor fő témája ebben az évben az alma, mint egy szimbolikus jelentésű gyümölcs, illetve annak megjelenítése a művészet történetében. A szakmai foglalkozásokon túl a táborozók részt vesznek városnézésen, meglátogatják a Mezők lilioma című kiállítást a Piarista Rendházban, és strandolni is fognak. Az ifjú művészek alkotásaiból augusztus 10-én szombaton 14 óra 30 perckor nyílik záró kiállítás a Menner Bernát Zeneiskolában, ahová szeretettel várják az érdeklődőket.