A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Országos bajnoksággá bővült az Old Lake Man Triatlon Verseny Tatán

Tata idén már 3. alkalommal ad otthont nagyszabású triatlon versenynek, augusztus 31-én és szeptember 1-én ugyanis városunkban rendezik az Old Lake Man Rövidtávú Triatlon Országos Bajnokságot és Középtávú Amatőr Magyar Kupát. Az eseményről augusztus 7-én tartott sajtótájékoztatót Michl József Tata polgármestere, Dr. Maszlavér Petra Naszály polgármestere és Róth Balázs, a Footour SE elnöke.

A Footour Futó, kerékpáros és Triatlon Sportegyesület valamint Tata Város Önkormányzatának szervezésében rendezik meg a látványos sporteseményt, amely először 2017-ben mutatkozott be. Akkor még csak középtávon folyt a küzdelem, tavaly azonban már két távon versenyeztek a jelentkezők. Újdonság, hogy az idei, harmadik verseny szombati napján Rövidtávú Triatlon Országos Bajnokságot rendeznek.

Michl József polgármester a sajtótájékoztatón úgy nyilatkozott: - külön gratulálunk a Footour SE-nek azért a sportszakmai elismerésért, amelynek nyomán idén már országos bajnokságot hoznak városunkba. Nagyon jó dolog az, ha nem csak magunknak tudunk versenyeket szervezni, hanem másokat is ide tudunk vonzani, hiszen ezen a megmérettetésen a versenyzők többsége nem tatai lesz. Mára elmondhatjuk, hogy Tatán évente három nagy verseny is zajlik, a triatlon mellett a Minimaraton és a Strandröplabda OB, melyek mind magas színvonalon megrendezett, látványos események. A polgármester hozzátette, kéri és köszöni az itt élők türelmét, hiszen a versenyhétvégén forgalomkorlátozásokra kell majd számítani, melyekről időben részletes  információt kapnak a tataiak.

A verseny Tata számos útvonala mellett idén is érinteni fogja Naszályt. Dr. Maszlavér Petra Naszály polgármestere köszönetét fejezte ki azért, hogy a település ismét részese lehet a viadalnak, hiszen az ott élők nagy izgalommal várják az eseményt, melynek lebonyolításáért számos önkéntesük felel majd.

A versenyközpont a Kastély téren lesz, a rajt az Új Kajakház Ökoturisztikai Központ mellett zajlik, onnan indul az úszás, s a sportolók a Keresztelő Szent János szobornál jönnek ki a vízből, ezt követően kerékpárra szállnak. A kerékpárosok a Rákóczi út-Kossuth tér- Komáromi utca- Naszály útvonalon fognak haladni, majd visszafordulnak Tatára, végül az Öreg-tó partján futnak. A verseny miatti forgalomkorlátozásokról az esemény honlapján és Facebook oldalán, Tata honlapján és közösségi oldalán is tájékoztatást fognak kapni a tataiak, emellett a szervezők külön értesítenek mindenkit, akinek az otthona a verseny útvonalán található.

Róth Balázs a sajtótájékoztatón elmondta: - mindenképpen több feladatot jelent a szervezők számára az idei verseny, mint a korábbiak, hiszen a magyar bajnokság miatt több lesz a résztvevő sportoló, és a szakma is Tatára figyel majd, nagyobb elvárásokat támasztva a sporteseménnyel szemben. A nevezők számát rövid távon 700, középtávon pedig 400 főben maximalizálják, emellett versenynaponként 250-en felelnek a zavartalan lebonyolításért.

Rövidtáv egyéni és csapat OB férfi/női kategóriában 1,5 km úszás, 40 km kerékpár és 10 km futás, középtáv egyéni férfi/női kategóriában pedig 1,9 km úszás, 90 km kerékpár és 21 km futás vár a sportolókra. A versenyen chipes időmérés lesz, melyet az EVOCHIP csapata végez.

Az Old Lake Man Rövidtávú Triatlon Országos Bajnokság és Középtávú Amatőr Magyar Kupa izgalmas hétvégét ígér a nézők számára is, hiszen a verseny érinti városunk legszebb pontjait, és olyan különleges pillanatokat is kínál az érdeklődőknek, mint például a rajt, amikor egyszerre 700 ember fut be az Öreg-tóba. Az esemény az útvonal bármely szakaszán megtekinthető, az eredményhirdetésekre a versenyközpontban kerül majd sor.

További információ:

 www.oldlakeman3athlon.hu

E-mail: balazs.roth@footour.hu

Tsz: Róth Balázs (0036-20-433-96-07).