A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Véget ért a ZeneMánia Tábor Tatán

Tata a könnyűzene fellegvára lesz! Ezzel kezdődött az öt napos ZeneMánia tábor a Peron Music Könnyűzenei Tehetséggondozó és Képző Központban augusztus 3-án, Cserteg István és Ruska Péter vezetésével.

25 ifjú tehetség, 20 oktatóval indította az első tábort. A cél az volt, hogy a zene szeretete, az öröm vezesse a fiatalokat a tanulásban, s a foglalkozások többsége interaktív módon vonta be a őket a tudás rejtelmeibe. A záró gálaműsorra eljöttek a családok, barátok, érdeklődők: a 2 órás programban zseniális produkciókban adtak számot a tanultakról a tehetségek.

Cserteg István a gálaműsoron elmondta: „A fiatalok számára a zenei tanulás mellett a közösségfejlesztés volt a legfontosabb. Összeérni zenei társként, barátként, valamint inspirációs közeget teremteni - ez mind megvalósult a táborban. A 25 tehetség csillogó szemmel, feltöltődve, kreatív ötletekkel tele lépett ki a központ ajtaján. Az eltöltött 5 napban nagyszerű tanárok segítették a munkát az énekléstől a dalszövegírásig.”

A táborba fiatal, komplex személyiséggel rendelkező fiatalok érkeztek Tatáról, Tatabányáról, Gyermelyről, Dorogról, Dunaalmásról, Mocsáról, Vértessomlóról, Tarjánból és Nagyatádról. Érdeklődésüket szolgálta az előadások, workshopok hosszú sora. Többek között ismereteket szerezhettek a produceri munkáról, a marketingről, a nyilvános szereplések formáiról, a koreográfiáról, a vizualitásról. A zenei fejlesztésről minden délután kiváló tanárok gondoskodtak: Szeimann Zsuzsanna, Hubai István, Ruska Péter, Lévai Vilmos és Hudák Tibor segítette a tanulást.

A közösségfejlesztésben is nagy energiákat mozgósítottak a szervezők, hiszen egy fiatal generáció összeérése, együttműködése a jövőt jelentheti a könnyűzenében. Csalai Judit, Henczer Éva és Hornyák-Pálmai Éva munkája a táborban megérett, mert valóban csapattá érett a résztvevői gárda, valamint új felállású zenekarok, produkciók is születtek.

A program utolsó két órájában Gyöngyösi Soma képes, és Jáger Dávid filmes összefoglalója azt mutatta, hogy minden értelemben nagyszerű volt az első ZeneMánia Tábor Tatán. Csillogó szemek, ölelések, ajándékozások és sok mosoly volt a közös munka jutalma. Hazaérkeztem a táborba – hangzott el a fiatalok zárógondolatai között. Úgy tűnik 2020-ban is sok lakója lesz a ZeneMánia Tábornak a Peron Music Könnyűzenei Tehetséggondozó és Képző Központban, a Piarista Rendház épületében.

A tehetségközpont hivatalosan szeptember 6-án nyílik meg. Az intézmény szakmai üzemeltetője a 30 éves szakmai tapasztalattal rendelkező Peron Music Alapítvány lesz. Az őszi idényben sok szerepet kapnak majd rendezvényeken, eseményeken a tábor ifjú tehetségei is.

 

(Szöveg: Peron Music Könnyűzenei Tehetséggondozó és Képző Központ)
(Fotó: Gyöngyösi Soma)