Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

Nagy sikert aratott az idei Barokk Fesztivál

A már hagyományos, nagyszabású záró koncerttel ért véget augusztus 23-án a 20. Tatai Barokk Fesztivál és a 13. Schiffer Ervin Nemzetközi Zenei Mesterkurzus a Kapucinus Templomban.

 

A helyszínen megteltek az ülőhelyek, sokan voltak kíváncsiak az idei mesterkurzus fiatal növendékeinek és professzorainak előadására. 2019-ben 36 fiatal muzsikus jött el a mesterkurzusra Európa számos országából, de Chiléből és Venezuelából is érkeztek Tatára tehetségek.

A Tatai Barokk Fesztivál augusztus 17. és 23. között számos programmal várta az érdeklődőket, akik koncerteken, kiállításokon és barokk vacsorán is részt vehettek. Dezső Marianna zongoraművész, fesztiváligazgató ezzel kapcsolatban elmondta: - A mögöttünk álló két évtizedben számos új elemmel bővült a rendezvény, idén pedig a jubileum alkalmából már a megnyitó nap is bővelkedett élményekben, hiszen először rendeztek egy közös gálaműsort a szabadtéri színpadon, helyi művészeti csoportok és vendégművészek közreműködésével.

A fesztivál célja eddigi története alatt nem változott, a szervezők szeretnék, ha  városunk csodálatos természeti adottságait, barokk építészeti, művészeti emlékeit bemutatva a tatai Esterházy család szellemiségének hátterével évről-évre egy komplex művészeti programot nyújthatnának a tataiaknak és az ide látogatóknak. A rendezvénysorozat jövőre folytatódik.