A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Szeptember 7-én újra Tatára látogat az Operaház

Szeptember 7-én 19:00 órától Tatán lép fel a Magyar Állami Operaház társulata, amely ezúttal a Hunyadi László című operát mutatja be városunkban.

Tavaly szeptemberben Puccini Turandot című operáját láthatta a tatai közönség, hiszen a budapesti Operaház jelenlegi korszerűsítése lehetőséget biztosít arra, hogy a játszóhely kiváltásaként azokban a vidéki városokban is bemutatkozhassanak, ahol az operai műfajok egyébként nincsenek jelen. A 2018-as sikeres előadást követően idén Erkel Ferenc 1844-ben, a reformkor tetőpontján komponált hazafias operáját hallhatjuk, mely a magyar történelem egyik zűrzavaros periódusára koncentrál, a nándorfehérvári diadalt követő napokra. A Hunyadiak korában játszódó mű hőse azonban nem a híres törökverő, Hunyadi János, sem a későbbi Mátyás király, hanem a vérpadra lépő fiatal lovag, László. Az első olyan magyar nyelvű operát, mely bemutatója óta megszakítás nélkül a hazai repertoár megbecsült darabja, 2012-ben új rendezésben mutatta be a Magyar Állami Operaház. A tatai koncertszerű előadása karmestere Medveczky Ádám lesz.

A várhatóan rossz időjárás miatt a szombat esti Hunyadi László operaelőadást a Güntner Aréna Városi Sportcsarnokban mutatják be. Az előadáson ezért csak az első 800, sorszámozott regisztrációs jeggyel már rendelkező néző kaphat helyet, a helyszínen további jegyvásárlásra, a sportcsarnok korlátozott befogadóképessége miatt nem lesz lehetőség!

CsatolmányMéret
Kép ikon Hunyadi László-plakát.jpg179.86 KB